Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 26 oktober 2016

Donar vs Leiden

Erik Braal (coach Donar) bekijkt het van wedstrijd tot wedstrijd. Op de wedstrijd van a.s. zaterdag had hij zich tot vandaag nog niet voorbereid.

Beeldmateriaal is voorhanden. Leiden vs Den Bosch bijvoorbeeld. In Leiden heerst er, onder de fans, weinig vertrouwen in hun ploeg. Dat is in Groningen, onder de Donar-supporters ten opzichte van hun ploeg, anders.

Donar speelde in de wedstrijd tegen Limburg United (in Hasselt) met 8 spelers. Dus ... de rotatie is breed (Indien fit 13 spelers (er mogen er 12 op het wedstrijdformulier staan). Dourisseau stond niet op het formulier want hij kampt nog met een blessure. Of hij kan spelen tegen Leiden is nog niet bekend.) maar in deze wedstrijd maakten slechts 2/3 van de ploeg speelminuten. Ik acht het goed mogelijk dat dit a.s. zaterdag tegen Leiden anders zal zijn.

Leiden heeft ook 13 selectiespelers maar die verhouding is anders. Wright, Voorn, Draper, Kherrazi, Koenis en Jansen zijn de enige spelers die als eredivisiewaardig mogen worden beschouwd. Op dit moment speelt de ploeg, ondanks vier overwinningen uit vier wedstrijden, matig tot slecht.

Al wil ik dat nuanceren: de ploeg speelt namelijk volledig naar haar mogelijkheden. Hoe graag iemand dit ook wenst: meer zit er niet in. (Let op: hier bedoel ik niet mee dat de ploeg geen progressie kan boeken (internationals sloten laat aan) maar dit gaat om 'fine tuning' en dat is iets anders dan écht kwalitatief beter worden (tactisch, technisch) na jaren ervaring of gerichte training op bepaalde vaardigheden.) Wat zeker niet betekent dat een 2e plaats in de reguliere competitie onhaalbaar is. Want dit is zeker wél een realistisch doel. Al zal de strijd met Zwolle en Den Bosch zwaar worden.

Huidige stand op de ranglijst:
  1. Donar 4 gespeeld, 4 gewonnen 
  2. Leiden 4 gespeeld, 4 gewonnen 
  3. Landstede Zwolle 4 gepseeld, 4 gewonnen 
  4. Rotterdam 3 gespeeld, 1 gewonnen, 2 verloren 
  5. Apollo Amsterdam 3 gespeeld, 1 gewonnen, 2 verloren 
  6. Aris Leeuwarden 4 gespeeld, 1 gewonnen, 3 verloren 
  7. Den Bosch 4 gespeeld, 4 verloren 
  8. Weert 4 gespeeld, 4 verloren 
Hoewel Donar mijns inziens overduidelijk favoriet is, en kwalitatief zo veel beter is dat een verschil van ongeveer 20 punten haalbaar is, mág er geen sprake zijn van onderschatting! Leiden zal echt naar Groningen komen om te proberen te winnen. Om het signaal af te geven: wij zijn ook een goede ploeg, wij zijn ook titelkandidaat. Zij zullen proberen om de twee winstpunten te stelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten