Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 1 oktober 2016

Donar pakt supercup

Geheel volgens verwachting heeft Donar in Groningen de supercup gewonnen. De ploeg speelde weliswaar in Martiniplaza maar niet in haar thuishal. Ondanks dat ook lang niet alle fans aanwezig waren, en er dus van een echt thuisvoordeel geen sprake was, viel er voor de Bossche bezoekers niets te halen.

Zij mochten de supercup komen brengen maar enige kans dat zij na de wedstrijd die beker weer mee naar Den Bosch zouden nemen was er niet. (De supercup is de prijs voor de winnaar van de wedstrijd tussen de landskampioen en bekerwinnaar van het voorgaande seizoen. Het is een eer maar de minst aansprekende prijs van het seizoen.)

Kwartstanden:

  1. 28 - 16 
  2. 41 - 31 (13 - 15) 
  3. 69 - 40 (29 - 9) 
  4. 88 - 51 (19 - 11) 
De stand na zowel het 1e áls het 2e kwart viel flink tegen (men dacht nog aan vermoeidheid) maar de score kreeg gaandeweg de wedstrijd een veel draaglijker aanzien voor Donar (en haar fans).

Goed speelde Donar zeer zeker niet. Het was allerminst voldoende qua niveau. Zowel aanvallend áls verdedigend was het slappe hap. In het 3e kwart lieten wij nog een beetje zien hoe de verhoudingen behoren te zijn. Maar ook in dit kwart nekten wij onszelf met veel te veel slordigheden.

Wij waren vanavond geen schim van de ploeg die afgelopen dinsdag in staat was om tegen Tartu Rock (Estland) een voorsprong van 14 punten te pakken (en deze spijtig genoeg niet vast te houden). Nota bene: deze Estse ploeg is veel beter dan de andere ploegen uit de DBL!

Maar ... het deerde niet. We kwamen geen moment in gevaar. De eerste prijs van het seizoen 2016/2017 is binnen. Het winnen van drie prijzen (supercup, beker & kampioenschap) is de ambitie.

Kees jr Akerboom speelde vanavond niet mee maar het ontbreken van hem mag nu ook weer niet overschat worden. Den Bosch speelde ook zonder Antwan Scott. Hij is nog niet bij de ploeg.

Over de arbitrage: er waren 3 scheidsrechters aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten