Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 1 december 2012

Kisten?

De Nederlandse basketballbond, althans de clubs verenigd in de FEB, de beheerder van de Nederlandse manneneredivisie (DBL), is voornemens een sponsorcontract aan te gaan met buitenlandse goksites.

Hoewel de clubs niet dromen van bergen geld, hopen ze er toch rijker van te worden. Ik zeg: schaf naast geldkisten vooral lijkenkisten aan!

Gokbedrijven kunnen bestaan bij gratie van gokkers. Wanneer gokkers het idee hebben dat zij onvoldoende kunnen winnen, dan houdt het op. En wanneer de organisator van het gokspel bemerkt dat hij te weinig overhoudt van het inleggeld, houdt het ook op. Om deze belangen te verdedigen gaan dergelijke partijen heel erg ver. Ze dwingen het af, op bepaald niet zachtzinnige wijze. Met de dood van mensen tot gevolg.

Sporters worden gedwongen om een bepaald resultaat te verzorgen. Doen ze dat niet dan volgt de kogel. Het risico dat zoiets gebeurt is er altijd. Maar, als je je als club direct of indirect laat sponsoren door een gokbedrijf? Dan haal je de duivel nog zelf binnen ook.

Hopelijk komt men tot andere inzichten. Te meer omdat ik vrees dat scheidsrechters, die ik toch al niet vertrouw, naar een internetcafé gaan om te gokken op de wedstrijden die ze zelf moeten fluiten. En de fluit gebruiken om de wedstrijd naar hun portemonnee te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten