Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 5 december 2012

EiffelTowers Oranje?

Even een verzameling van het "nieuws" van vandaag:
1. Donderdag 6 december a.s. is er om 14:00 uur een persconferentie met betrekking tot het Nederlandse mannen A-team en de nationale jongens under 20 selectie.
2. Nederland staat vermeld in het overzicht van deelnemende landen aan de loting. Of dit een foutje is, of dat het inderdaad betekent dat Nederland zich wil plaatsen voor het EK 2015?
3. Het Nederlands team gaat mogelijk spelen in de eredivisie (DBL). Thuishaven wordt wellicht de Bosche Maaspoort.
4. Toon van Helfteren (thans coach van Leiden) en Sam Jones (nu assistent-coach van Den Bosch) worden, zo wordt gezegd en geschreven, de coach en assistent-coach van het nationale team.
5. EiffelTowers stopt aan het einde van dit seizoen als sponsor van EBBC Den Bosch.

We weten dat EBBC enkele jaren terug de ambitie had om de top te halen met Nederlandse spelers. Ze contracteerden de internationals Peter van Paassen, Stefan Wessels en Rogier Jansen. Ze hadden toen al Kees Akerboom jr. in de ploeg.

Afgelopen zomer toonden de Boschenaren, zo zong rond in de wandelgangen, interesse in Arvin Slagter. (En Leiden zou geïnteresseerd zijn geweest in Rogier Jansen.)

Van Helfteren was al eens coach van EBBC. (Toen met Sam Jones als assistent?)

Jos Frederiks is volgens sommigen een geschikte kandidaat om de directeur te worden van de NBB. Althans, een man die de nationale mannen terug kan brengen in de A-divisie.

Zou men in Leiden en Den Bosch tot het besef zijn gekomen dat de nationale ploeg niet kan blijven voortbestaan zonder financiële hulp van de huidige clubs? Zou men ook begrijpen dat door die steun de huidige clubs nog zwakker worden dan zij nu al zijn? Zou men concluderen dat hiermee de DBL aan kwaliteit inboet? Zou men voelen dat de DBL met daarin de nationale selectie een nieuwe ploeg krijgt die veel sterker is dan alle andere ploegen?

Eiffel is thans sponsor van de nationale zwemploeg (Jacco Verhaeren), wellicht zien zij in de nationale ploeg een lucratief project?

Ik zie liever dat de internationals spelen in Leiden, Den Bosch en Groningen. En als 4e club Den Helder, Zwolle of Leeuwarden. Dat alle clubs in de DBL volgend seizoen, net als dit seizoen, over maximaal 4 buitenlandse spelers mogen beschikken. Maar, dat van deze buitenlanders er steeds slechts maximaal 2 in het veld mogen staan.

De clubs kunnen dan hun top Nederlanders laten trainen met buitenlanders, en spelen met enkele van deze buitenlanders. Voor het Nederlandse basketball én de competitie lijkt mij dat een veel beter idee dan een nationale ploeg in de eredivisie.

Het is goed als Nederlandse clubs meespelen in een Europese bekercompetitie. Een nationaal team in een Europese bekercompetitie zou een optie kunnen zijn, als die nationale selectie over een groot budget zou kunnen beschikken. Maar, naar verluidt gaat de nationale ploeg low budget opereren.

Het nieuws van morgen maar afwachten en dan kritisch zijn ten opzichte van het gedetailleerde plan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten