Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 26 december 2012

Groninger basketballweek

Donderdag 27 december begint in Groningen de eerste editie van de Groninger basketballweek. Het toernooi wordt georganiseerd door Topsport Noord-Nederland. Toernooi-directrice Grietje Pasma liet zich jaren terug inspireren door de Haarlem basketballweek. Het idee van ‘een dagje uit’ was al de missie toen zij voorzitter was van Donar (haar bijnaam was jaren ‘moe Donar’), en later toen zij het International basketballtournament Groningen organiseerde.

 

Dit international basketballtournament Groningen werd traditioneel gehouden in september (vlak voor aanvang van de competitie). Op dat moment was het nog niet mogelijk om een toernooi in de Kerstvakantie te organiseren (de HBW was er!). Toen de HBW niet meer werd georganiseerd ging mevrouw Pasma weer werken aan haar idee om in Groningen zo’n toernooi te organiseren.

 

Ze wilde dat vorig seizoen voor het eerst doen, maar aan haar eis “deelname van Gasterra Flames (Donar)” kon niet worden voldaan. En dus was er in 2011 nog geen Groninger basketballweek. In Zwolle waren er wel de Basketball days.

 

Dit toernooi wordt ook dit jaar weer georganiseerd in Zwolle. Gelijktijdig met de Groninger basketballweek. Van een samenwerking is (nog) geen sprake. Pasma heeft dit, naar eigen zeggen, wel voorgesteld. Misschien volgend jaar? Onder de naam Hanze basketballweek? Een toernooi met meer poules wedstrijd over 2 locaties, met een finale die het ene jaar in Groningen en het andere jaar in Zwolle wordt gespeeld?

 

Een van de deelnemende ploegen is Santa (hoe toepasselijk met Kerst!) Barbara Breakers. De coach van deze ploeg is Jim Parks. Oud-coach van Donar. Coach?

 

Spijtig genoeg voor Hakim Salem ontsloeg de club hem kort voor Kerst. Hij had zo graag willen coachen tegen de “nationale” ploeg van Egypte. Ik had het hem gegund maar dat de club dit toernooi wil benutten om zijn vervanger te laten wennen aan de ploeg, is begrijpelijk. En, hoewel ik denk dat dit niet alleen aan de coach ligt, de resultaten waren niet goed.

 

In de Duitse eredivisie (1. Bundesliga) wordt tussen Kerst en de jaarwisseling doorgespeeld. De voorganger van Salem, Marco van den Berg, zal dus niet bij het toernooi aanwezig kunnen zijn. Of hij moet tijdens de Kerst zijn ontslag krijgen. Wat ik hem absoluut niet toewens!

 

Als Van den Berg in het nieuwe seizoen terugkeert als coach van Flames/Donar, dan hoop ik wel dat Stefan Mladenovic, Nikki Hulzebosch, Valentijn Lietmeijer en (de niet in Groningen opgeleide) Sjors Poels en Max van Schaik terugkeren. En dat de club ook Jeroen van der List contracteert.

 

Op deze spelers hoop ik ongeacht wie de coach zal zijn. Het inspireert de spelers van het rtc (regionaal talentencentrum). En het vergroot de binding van de fans met de ploeg.

 

Met kalkoen ga ik deze Kerst weer lekker gourmetten en gezellig spelletjes spelen. Daarna hoop ik veel plezier te beleven aan de Groninger basketballweek. Ik wens alle lezers een fijne Kerst toe. Veel plezier als u het Rinus de Jong toernooi, de Basketball days of de Groninger basketballweek bezoekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten