Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 17 december 2012

Aris vs Flames / 'Donar' (voorbeschouwing)

Het is weer tijd voor de noordelijke derby: Leeuwarden tegen Groningen. Ditmaal in sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden.

Aris Leeuwarden staat, in het overzicht op www.basketballleague.nl, op de 6e plaats. 15 wedstrijden gespeeld, 16 punten, 8 overwinningen en 7 nederlagen.

GasTerra Flames Groningen staat in datzelfde overzicht op de 3e plaats. 16 wedstrijden gespeeld, 22 punten, 11 overwinningen en 5 nederlagen.

Onderlinge resultaten in het seizoen 2012/2013:
d.d. 24 november Flames vs Aris 84 - 63

Resterende onderlinge ontmoetingen:
d.d. 2 februari Aris vs Flames
d.d. 26 februari Flames vs Aris

In november won de ploeg van coach Hakim Salem dus ruim. Diverse personen, onder andere de pers en de pr-afdeling van de Groningse club, schreven dat Flames in die wedstrijd goed speelde. Nou, dan hebben ze toen denk ik tv zitten kijken.

Want, zoals helaas veel vaker dit seizoen, speelden de Groningers helemaal geen goede wedstrijd. Aanvallend ging veel mis (te voorspelbaar, te traag, te statisch, veel turnovers), en de verdediging was ronduit zwak. Het was dat de Friezen toen slecht speelden, daardoor leek het misschien heel wat als je aan scorebordjournalistiek doet. Maar als je de wedstrijd GOED had bekeken dan was je tot een heel andere conclusie gekomen.

Salem gaf na de wedstrijd van afgelopen zondag, tegen Matrixx Magixx uit Wijchen, aan dat hij niet van een crisis wilde spreken maar dat de ploeg het wel als zodanig voelde. Ondanks de winst op Magixx (91 - 87 in eigen hal) is die crisis nog niet voorbij. Althans, de druk van de buitenwacht zal nog wel even aanhouden.

Als de ploeg niet tot goede schoten kan komen, en de schoten niet raak zijn, dan komt de ploeg in moeilijkheden. En die zijn niet gering. Van variatie is geen sprake en de verdediging is erg matig. Vooral de 'baseline' wordt slecht verdedigd. Keer op keer staat de 'backdoor' ook nog eens wijd open.

De verdediging is niet goed op elkaar afgestemd waardoor de rotatie niet goed is, en men te veel ruimte weggeeft (zoals een open 'bucket'). Erik Braal, de coach van Aris, is een coach die daar van zou kunnen profiteren. Aris speelt in eigen hal veel beter dan in uitwedstrijden.

A.s. woensdag begint de wedstrijd om 20:00 uur. Update d.d. 19 - 12: Valentijn Lietmeijer zal in verband met een blessure NIET meespelen! Donderdagochtend mag u het verslag verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten