Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 9 december 2012

Knappe zege!

Celeritas vs Hoofddorp (meiden under 20) [report]

Hoewel de gasten vanuit Noord-Holland waren afgereisd met een smalle selectie, zonder enkele belangrijke steunpilaren, denk ik (correct me if I'm wrong!) dat de thuisploeg trots op zichzelf mag zijn. Met het vertoonde spel én met de uitslag!

Kwartstanden:
1. 22 - 16
2. 44 - 30 (22 - 14)
3. 67 - 43 (23 - 13)
4. 82 - 64 (15 - 19)

De bezoekende ploeg staat op de ranglijst namelijk behoorlijk wat plekken hoger dan de gastvrouwen, maar de rollen waren qua spel vanmiddag geheel omgekeerd. Groningen, de ploeg van coach Bea Vennema, domineerde de wedstrijd van begin tot einde. Het was bij tijd en wijle een galavoorstelling die de meiden op de vloer toonden.

Enkele mindere momenten werden ruimschoots teniet gedaan met goede acties. Aan beide kanten van het veld. Dus: zowel aanvallend als verdedigend. Ieder van de meiden had haar aandeel in de zege.

Het ruime verschil bood de ploeg de mogelijkheid om nieuwe dingen (zoals een tactiek na een inworp) uit te proberen. Dat verliep niet zoals de bedoeling maar dat was goed voor 'comedy capers'.

Voor de meiden uit Hoofddorp een schrale troost dat, omdat de scherpte wegzakte bij de thuisploeg, het verschil uiteindelijk maar 18 punten was: 82 - 64. Want, op een bepaald moment bedroeg de voorsprong 25 punten.

Scheids, waarom floot je voor een loopovertreding terwijl de speelster die deze beging op de helft liep waar zij stond te verdedigen terwijl alle tegenstandsters op de andere helft waren, in hun eigen 'bucket'?! Later, toen er sprake was van een open 'fastbreak' floot je (zoals het hoort) niet voor een loopovertreding. Terwijl de aanvalster toen ook al een stap had gedaan voor zij de dribbel begon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten