Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 27 december 2012

Groninger basketballweek 3; dag 1

Vanavond de eerste twee poulewedstrijden. Uit poule A de wedstrijd tussen de Egyptische selectie en KK Bosna uit Sarajevo (Bosnië - Herzegovina). Uit poule B de wedstrijd tussen bc Siauliai (Litouwen) en Al Riyadi (Beirut, Libanon).

De eerste wedstrijd werd met 75 - 63 gewonnen door de ploeg uit Egypte. (Ruststand 34 - 29?) De tweede wedstrijd werd met 75 - 78 gewonnen door Al Riyadi. (Ruststand 46 - 42.)

Opvallend was het verschil in tempo tussen beide wedstrijden. De ploegen in de eerste wedstrijd speelden in een veel lager tempo dan de ploegen uit de tweede wedstrijd. Vooral daarom was voor veel toeschouwers de tweede wedstrijd het aanzien meer waard. Ik kan me daar wel wat bij voorstellen.

Ja, ik hou van gecontroleerd basketball. Heb een hekel aan turnovers, en ik eis goede aanvallen met soepel lopende patronen. Maar ... dat hoeft niet te betekenen dat je traag bent. Regelmatig worden de begrippen gehaast en snel met elkaar verwisseld.

In de tweede wedstrijd schoot de nummer 3 van de ploeg uit Litouwen in de laatste 2 à 3 seconden een driepunter mis. Hij kon dit schot nog nemen omdat de ploeg de rebound pakte na twee vrije worpen die de ploeg uit Libanon miste.

Vlak voor deze vrije worpen had de nummer 3 van de Litouwse formatie de stand nog op 75 - 78 gebracht.

Tijdens de persconferentie schreef mijn notulist, Dennis van der Laan, op dat de Egyptenaren nadeel hebben van onwennigheid. De ploeg speelde pas voor het eerst in deze samenstelling. De Bosniërs waren vermoeid na een lange reis gisteren. (We hadden besproken dat we benieuwd waren of beide ploegen mogelijk door vermoeidheid in een, wat ons betreft, laag tempo speelden. Of dat dit gewoon hun speelstijl is.) Helemaal duidelijk werd het niet maar om door te zagen, dat leek ons niet verstandig. Toch een beetje uitkijken om mensen niet te beledigen.

Morgenavond om 18:30 uur GasTerra Flames vs Egypte. Om 20:30 uur Santa Barbara Breakers vs bc Siauliai.

De Breakers van coach Jim Parks is een ploeg bestaande uit allemaal 'free agents'. Het zijn allemaal spelers die op dit moment nergens een contract hebben. Ze gebruiken toernooien om zichzelf te 'verkopen'. Spelers die misschien niet het niveau hebben van de ploegen uit Libanon en Litouwen, maar die misschien wél geschikt zijn voor Flames / Donar. Morgen kunt u dit met eigen ogen aanschouwen. De Groninger basketballweek is tot nu toe erg leuk om te mogen ervaren! Jammer voor de organisatie dat de publieke belangstelling (vandaag zo'n 500 toeschouwers) niet overweldigend is. Op dag 2, wanneer Flames in actie komt, hopelijk minstens het dubbele aantal basketballfans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten