Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 6 december 2012

Ziek, zwak en misselijk

GasTerra Flames vs Landstede basketball [verslag]

Hakim Salem, coach van het Groningse GasTerra Flames (Donar) is sinds enkele dagen ziek. Hij heeft de ploeg wel geleid als coach maar vertrok direct na de wedstrijd huiswaarts. Om onder de warme dekens te kruipen. Van harte beterschap toegewenst!

Beide ploegen speelden een verschrikkelijk slechte eerste helft. De thuisploeg verbeterde zich in de tweede helft om het oordeel 'Zwak' over de gehele wedstrijd te verdienen. Helaas voor Herman van den Belt, de coach van de gasten, bleef het niveau van de bezoekende ploeg 'erg slecht'.

Dat 'Donar' hen toch in staat stelde om 65 punten te scoren moet de ploeg zich mijns inziens wel aanrekenen. Er wordt na overwinningen gezegd dat er goed gespeeld werd maar dat was tegen Aris niet het geval. In andere wedstrijden die ruim werden gewonnen speelden de Flames ook slecht. Aan de inzet wijt ik het niet, maar lopen doet het geenszins.

Misselijk werd het publiek van de arbitrage. Voor de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen. En, het was respectvol stil! Dit respect werd door de malloten in oranje - zwarte clownspakjes echter, zoals altijd, volledig beschaamd. Na de wedstrijd werd er over gesproken en daarbij gaf ik aan dat ik van mening ben dat het al misgaat tijdens de heenreis. In de auto zitten ze te bedenken hoe ze de wedstrijd kunnen verpesten. "Het lijken wel voetbalscheidsrechters" was de reactie. Volgens mij wil het vriendje van de scheidsrechter geen seks met hem, of is zijn cheffin boos op hem voegde ik er aan toe. "Ja, er is iets mis in hun leven waardoor ze zo vervelend zijn" was de volgende reactie. We waren het er over eens dat scheidsrechters fouten kunnen maken, dat doen spelers ook. Coaches nemen ook wel eens een onjuiste beslissing maar je houding dient positief te zijn. En dat is NIET het geval bij scheidsrechters. Hun uitstraling is walgelijk. Daar moet echt verbetering in komen anders kan de competitie zich niet ontwikkelen, en kunnen clubs nooit spelers de vereiste opleiding bieden voor de nationale selectie.

Kwartstanden:
1. 20 - 18
2. 35 - 31 (15 - 13)
3. 57 - 46 (22 - 15)
4. 86 - 65 (29 - 19)

Na de forse nederlaag in en tegen Leiden vanavond dus een overwinning voor Flames. Zwolle leed afgelopen zaterdag een nederlaag, en dat gebeurde hen vanavond opnieuw. Dit keer was de uitslag overduidelijk in het voordeel van de thuisploeg.

Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Slechte aanvallen, turnovers, zeer zwak spelen in de duels om de rebounds, een verdediging als een gatenkaas. Om droevig van te worden. Vooral omdat het een vertrouwd beeld is. Het lukt echter niet om de spelers aan te moedigen want je kunt je niet verstaanbaar maken in discotheek Martiniplaza.

Op naar a.s. zaterdag. Flames / Donar speelt dan thuis tegen EBBC, dat deze week te horen kreeg dat aan het einde van dit seizoen Eiffel stopt als sponsor.

Nog 1 opmerking: ik heb het bestuur van de Flames gevraagd of zij iets weten van een deelname van de nationale ploeg in de eredivisie (DBL). Ergens in het geruchtencircuit was dit bericht rondgegaan. Omdat ik dat zelf een onlogische situatie vind, maar mensen de gekste dingen bedenken, informeerde ik hier wel naar. (Jammer dat het als een domme vraag werd opgevat.) Het blijkt gelukkig onzin te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten