Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 9 december 2012

Ping ping

Nee, ik heb het niet over een neefje (te zien in het tv-programma "De Dino show")!

Voor een andere basketballnieuwssite (www.ibasketball.nl) heb ik een column met de titel "Reorganisatie of relorganisatie?" geschreven. Hierop heb ik van Aart Dekker de reactie gekregen dat Flames ook een afkoopsom heeft moeten betalen aan David Bell.

Wat was dat bedrag ook al weer? € 150000? Okay, het enige wat we "weten" is de verklaring van het bestuur dat het totale budget € 1700000 bedraagt.

We verminderen dit met ...
ontslagvergoeding ad € 150000
zaalhuur ad € 6500 per wedstrijd (alleen reguliere seizoen) dus over het hele seizoen € 250000
beveiliging?
loonkosten personeel anders dan spelers en coach

Het bedrag ad € 1700000 bevat ook de waarde van woningen, auto's enz. Dat deel kan je dus niet uitgeven.

Dus ... wat het besteedbaar vermogen is? Hoe hoog het spelersbudget voor dit seizoen is? Volgens de club zou het bedrag ad € 450000 niet juist zijn. Maar wat het bedrag dan wel is?

Niet dat je het zo verandert. Maar het geeft wellicht meer begrip. Er zijn veel fans die uitgaan van de stelling: Flames is de rijkste club van Nederland en moet dus toppers kunnen contracteren. Volgens Aart Dekker, in een column vorig seizoen, hebben de Groninger fans last van het Ajacieden-syndroom.

Zelf heb ik de afgelopen jaren ook regelmatig geschreven dat het eisen van prestaties prima is. Maar dat je die eis niet moet omzetten in gebluf dat 'we' kampioen worden en dat 'we' op de Grote markt staan in juni.

In ieder geval: money makes the world go round. Laten we hopen dat het budget gaat groeien en dat de kosten minder worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten