Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 28 december 2012

Groninger basketballweek; VOORUITBLIK op dag 2

Vandaag de 2e dag van de Groninger basketballweek. Vanavond 2 wedstrijden: om 20:30 uur Santa Barbara Breakers (met assistent-coach Jim Parks) vs bc Siauliai. Voorafgegaan door (18:30 uur) selectieteam Egypte @ GasTerra Flames.

Vanmiddag zijn er 2 clinics voor jeugd. Om 14:00 uur begint de clinic onder leiding van de Chicago Luvabulls. Gevolgd, om 16:00 uur, door een clinic van Henk Pieterse.

Met name die laatste clinic verdient veel aandacht! Niet alleen omdat kinderen hier 'fundamentals' (dribbelen, passen, vangen, schieten) wordt bijgebracht maar ook omdat Pieterse een anti-pestprogramma heeft gestart. Spijtig genoeg werd Pieterse in zijn jeugd, vanwege zijn lengte (hij is nu ruim 211 cm lang), dagelijks gepest. Tot hij ging basketballen. (Het lijkt een beetje op de ervaring van Rik Smits?) Vanaf dat moment was Pieterse niet meer die 'lange' maar was hij Henk! Gewoon Henk. Ploeggenoten spraken hem aan met zijn voornaam, dat had hij tot dat moment nog niet eerder meegemaakt. Behalve dan thuis bij zijn ouders.

We kennen toch allemaal de berichten over pesten? De berichten over de zelfdoding van twee jonge mensen is ons toch niet ontgaan? Goed dat Pieterse de jeugd probeert bij te brengen dat pesten niet mag worden geaccepteerd! Ieder initiatief, hoe kleinschalig het ook moge zijn, is waardevol! Vanmiddag ga ik kijken en luisteren wat hij doet en zegt. En wellicht na de clinic nog even met hem praten.

Een verslag van de clinics en wedstrijden ziet u vanavond op deze site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten