Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 22 december 2012

Kerstballen deel 2

Celeritas vs Shooters (verslag)

Shooters werd vanmiddag geleid door hun hoofd-coach. De coach tijdens de wedstrijd tegen Apollo, d.d. 13 oktober, was Chantal Heinen. Zij is 'normaal' de assistent-coach.

De nummer 4 van Shooters is Lisa Williams. En niet Mirjam H. (Celeritas)

De thuisploeg was vol goede bedoelingen. Althans, dat straalde de ploeg uit. Ze wilden winnen, en ze waren bereid om de bal met elkaar te delen. Om TEAMbasketball te spelen. Maar de uitvoering viel helaas niet mee. Te gretig?

Kwartstanden:
1. 17 - 16
2. 34 - 25 (17 - 9)
3. 64 - 39 (30 - 14)
4. 87 - 52 (23 - 13)

Een ruime overwinning voor de thuisploeg. Die zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Het 1e kwart verliep erg moeizaam. De verdediging was niet scherp en de passing was slecht. Gelukkig voor de Groningse ploeg daalde het niveau van de gasten naar mate de wedstrijd vorderde verder en verder. En zij begonnen al zo zwak.

De ploeg uit Bunschoten kon scorend bij blijven omdat zij veel 2e en zelfs diverse 3e kansen kreeg. Veel punten werden door de bezoekende formatie gemaakt door de speelster die als 'trailer' liep. Hier wist Celeritas nagenoeg niets tegen te doen. Zwak positiespel, erg matige rotatie en geen boxing-out was de oorzaak van 52 punten gemaakt door de meiden uit Bunschoten - Spakenburg.

Een behoorlijk aantal hiervan werd gemaakt vanaf de vrije worplijn. Dit omdat de twee fluitisten meenden iedere actie te moeten onderbreken. Dat ze diverse fouten onbestraft lieten was omdat ze niet begrepen wat er aan de hand was. Het gebrek aan spelregelkennis, het aanvoelen van een wedstrijd en het besef van 'gameflow' is schandalig slecht! En, het is iets wat wekelijks voorkomt. (Niet altijd door deze mannen. Hun collega's begrijpen er ook helemaal niets van. Hoewel ... nog erger: ik denk dat de meesten het wél snappen, maar het bewust fout doen.)

In de loop van de wedstrijd (2e kwart?) mocht Christy Buderman invallen. Dat deed zij goed. Ze verving op dat moment Lisette van der Wal. Persoonlijk had ik op dat moment een andere leuze gemaakt: Lisette van der Wal laten staan omdat in mijn ogen de ploeg haar defensieve kwaliteiten enorm nodig had, Kim Keijzer was toen nog niet 'hot' (in de tweede helft wel!) en had ik op dat moment gewisseld. Of de small-forward (weet zo niet meer of dat toen Kim Jaasma of Marit Siersema was).

Of het publiek helemaal geen leuke aanvallen te zien kreeg? Jawel, maar zeer spaarzaam. En, dat werd mogelijk gemaakt omdat Shooters absoluut niet weet hoe je moet verdedigen. In ieder geval lieten ze vanmiddag geen defensieve kwaliteiten zien. Aanvallend ook niet trouwens. Want slechts 52 punten maken (thuisploeg 87) tegen een dusdanig slechte verdediging van Celeritas als vanmiddag, dan mis je ook veel vermogen in je aanval.

Vrolijk Kerstfeest toegewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten