Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 20 december 2012

Groningse school!

Zou de opvolger van Hakim Salem een "Groninger" kunnen zijn? Een man die een groot deel van zijn carrière al actief was voor 'DONAR'? Als speler, als coach, beide?

Voorzitter Haerkens liet doorschemeren dat het een coach is die zijn sporen al heeft verdiend. Dan zal het, denk ik, niet Anjo Mekel zijn. Hij heeft geen ervaring in de mannen eredivisie.

Gezien de plannen om het rtc een duidelijke samenwerking te laten hebben met Flames gok ik wél op iemand die hier een grote én goede bijdrage aan kan leveren. Iemand die Martin de Vries kent, die de clubcultuur begrijpt en die bekend is met opleiden.

Wie? Ik gok op een duo! Hein Gerd Triemstra en Glenn Pinas. Triemstra zie ik in de toekomst dan volledig de regie in handen nemen.

Pinas was de coach toen DONAR in de zomervakantie gastheer was van het international basketballtournament. Hij zal het belang van de Groninger basketballweek snappen. Glenn Pinas kan een ploeg attractief laten spelen.

Triemstra is coördinator binnen het rtc. Was jaren coach van een jeugdteam van DONAR. (Niet eens zo lang geleden.)

Denk dat een duo als zij het mogelijk maken dat mannen als Mladenovic, Lietmeijer en Hulzebosch terugkeren in DONAR 1. Dat is goed voor de binding tussen fans en spelers, én is een mooi doel voor de jeugd.

Pinas was de afgelopen weken bij diverse wedstrijden aanwezig. Om te zien met welke spelers hij te maken zal krijgen?

Pinas heeft ook nog eens goed contact met Hans Nieboer, de huidige coach van de Groene Uilen. Nummer 2 in de promotiedivisie. Wellicht dat dit het eindelijk mogelijk maakt dat een Gronings bolwerk een ploeg in de eredivisie én een ploeg in de promotiedivisie heeft. Zodat spelers vanuit de u20, die niet naar het 1e team kunnen, zich kunnen ontwikkelen op een hoog niveau. Maar niet het aller hoogste.

We wachten het af. Ik kan er helemaal naast zitten. Maar, dit is dan ook een voorbeeld van "de wens is de vader van de gedachte".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten