Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 12 december 2012

Pray to Chuck

Charles Jerome Daly (20 juli 1930 - 9 mei 2009). Bijnaam: Chuck. Hij sprak de befaamde, vandaag de dag nog steeds gesproken, woorden "Offense sells tickets, defence wins games (championships)!".

Daly was, zoals je op de foto ziet, o.a. de coach van de Detroit Pistons. Met deze club werd hij in 1989 en in 1990 kampioen van de NBA. Op de foto herken je (als het goed is) Dennis Rodman (#10) en Bill Laimbeer (#40). In deze ploeg speelden ook Isiah Thomas en Joe Dumars.

Isiah Thomas werd helaas niet geselecteerd voor de nationale ploeg die in 1992 meedeed aan de Olympische spelen in Barcelona. Chuck Daly was de coach van dit Dream team. (Er werd overigens niet 1 speler van de Pistons geselecteerd.)

Joe Dumars werd na zijn carrière de president van de Detroit Pistons. Hij bouwde een kampioensploeg naar het voorbeeld van het team waarmee hij als speler zelf kampioen was geworden. In de Pistons-formatie van 2004 Chauncy Billups, Richard 'Rip' Hamilton, Tayshaun Prince, Rasheed Wallace en Ben Wallace. De Bad boys 2.0.

Want de Bad boys 1.0 was de ploeg die speelde onder leiding van coach Daly. Etterbakken waren het. Vooral voor hun tegenstanders. Slaan, schoppen, spugen. Het werd allemaal gedaan. Nog voor de wedstrijd überhaupt begonnen was. Prachtig! Een mentaliteit zoals het hoort.

DONAR komt het wel op gelopen met het liedje 'Bad boys what you gonna do' van Reggae groep Inner circle. Maar de manier van spelen is niet te vergelijken met de Pistons van de jaren '80 en '90. In de ploeg geen hufters als Laimbeer, Rodman, Dantley, Thomas en Dumars. Een speler die nog het meest weg heeft van een Bad boy is Michael Kingma. Qua vermogen om te zuigen doet Rogier Jansen er een beetje aan denken.

Oh als de ploeg maar zo zou spelen als die goede, oude Pistons. Het publiek zou het enorm waarderen. En de resultaten komen dan ook wel. Chuck, alsjeblieft geef ons het vermogen om 'blue collar basketball' te spelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten