Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 19 december 2012

Aris vs Flames (verslag) 19 - 12 - 2012

Terechte nederlaag voor GasTerra Flames. Daarover geen discussie. Maar het is misselijk makend dat er mensen zijn, die worden betaald om actief te zijn tijdens een wedstrijd, óp het veld, die de sport ernstige schade toebrengen! Alsof ze vanmiddag nog naar een groenteboer zijn geweest. Mocht de DBL worden gesponsord door een goksite, dan zullen de scheidsrechters nóg eerder gaan inzetten op wedstrijden die zij zelf mogen leiden. De oproep van de omroep "Alstublieft mensen, blijf respectvol!" was volledig misplaatst en daarom ook aan dovemansoren besteed.

Ja, het publiek was niet altijd deskundig genoeg om een beslissing van de scheidsrechters op de juiste manier te beoordelen (Er werd geschreeuwd om te fluiten wegens een overtreding van de drie seconden regel. De speler van Aris die zich daar volgens toeschouwers schuldig aan maakte was echter bezig met een actie naar de ring toe. Dan is deze regel niet van toepassing.)

Maar, de frustratie komt echt niet door dergelijke vergissingen. Waneer je uitlegt waarom in geval van een P én een overtreding van dezelfde speler, de scheidsrechter besluit om de overtreding te bestraffen en niet de fout (Men kiest voor de minst zware beslissing, wanneer in beide gevallen het slachtoffer er balvoordeel aan over houdt, om spelers zo lang mogelijk in de wedstrijd te houden. Je zou het 'in de geest van de wedstrijd' kunnen noemen. 'Gameflow' is erg belangrijk.), dan is dat al duidelijk.

Kwartstanden:
1. 27 - 16
2. 49 - 40 (22 - 24)
3. 63 - 57 (14 - 17)
4. 78 - 71 (15 - 14)

In de eerste 5 à 6 minuten van het eerste kwart hield Michael Kingma de gasten in de wedstrijd. Hij wist onder het bord tegenstanders, die veel te makkelijk konden penetreren, af te stoppen. Het leed was anders helemaal niet te overzien geweest. U begrijpt: hij kon niet voorkomen dat Flames al snel op achterstand kwam in de wedstrijd.

Driepunters werden in deze fase nog wel gemaakt door de bezoekers, de Groningers, maar na het eerste kwart ging er nauwelijks nog een driepuntspoging door het netje. Wat Aris wél lukte (scoren uit de pick & roll, een drive via de kop van de 'bucket' resulterend in een score), dat bracht de ploeg van coach Hakim Salem slechts heel sporadisch succes. Als er al werd gescoord dan waren dat penetraties vanaf de zijkant (Dourisseau, Voorn) of 1-tegen-1 acties in de 'paint' door Sergio de Randamie. Nog enkele malen ondersteund door een drive (met fake) van Rogier Jansen.

Behalve de, opnieuw!, voorspelbare, eenzijdige en statische aanval was de Groningse ploeg verdedigend wéér erg zwak! Ook de turnovers waren er in overvloed. Zo gaf Kingma een 'pass' dóór de 'bucket'. Aris profiteerde eenvoudig met een steal + score.

Aris had in hun nummer 6 (Whit Holcomb) een prima 'floorleader'. Hij regisseerde hun aanval goed en simpel. De nummer 12 (Jerrell Williams) was scorend nadrukkelijk aanwezig. En center Sjors Poels (nummer 14) droeg ook diverse punten bij aan het succes van de gastheren. Felicitaties aan de ploeg van coach Erik Braal met hun verdiende overwinning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten