Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 21 december 2012

Wat Is Wijsheid?

Om te beginnen: de nieuwe coach (Ivica Skelin) ken ik niet. Geen idee hoe goed hij is.

Even wat 'feitelijke' info:
http://en.wikipedia.org/wiki/Spirou_Charleroi (seizoen 2012/2013 assistent-coach) Maar hij wordt niet genoemd op de officiële site van Spirou Charleroi: http://belgacomspirou.sudinfo.be/team/roster
Charleroi werd kampioen in 2010 en 2011. Inmiddels blijkt dat hij in het seizoen 2011/2012 assistent-coach was bij Charleroi: http://www.optimagent.be/team/12/29/spirou_basket_charleroi.aspx Dit was ook het enige seizoen waarin hij werkzaam was voor Charleroi.

http://www.hln.be/hln/nl/956/Meer-Sport/article/detail/299274/2008/06/03/Ivica-Skelin-nieuwe-basketcoach-Leuven.dhtml Werd 7e met de Leuven Bears.

Ontslagen in Pepinster: http://www.sporza.be/cm/sporza/zaal/basketbal/1.925667

Maar goed: er wordt de laatste dagen door verschillende fans geklaagd over tweets (berichten op Twitter) van shooting-guard Jessey Voorn. Maar dat Voorn het ontslag van Salem betreurt snap ik wel. Voorn brak door onder Salem (in een jaar dat ABC Amsterdam het low-budget moest doen). Dimeo van der Horst brak toen ook door.

Hij heeft ook wel een punt. Tijdens het seizoen, als de competitie zo'n beetje halverwege is, een nieuwe coach aanstellen, dat is niet handig. De nieuwe coach en de spelersgroep moeten aan elkaar wennen, dat kost tijd. Maanden wellicht. In april beginnen de play-offs.

Ik begrijp ook wel dat de club heeft besloten om Salem te ontslaan. Het valt te prijzen dat Salem, logischerwijs teleurgesteld, snapt waarom de club die beslissing heeft genomen.

Dat je niet te snel ingrijpt, vind ik niet vreemd. Maar ... had men hiertoe besloten een maand voor de bekerwedstrijd, dan had de ploeg deze prijs nog kunnen winnen. Want, ondanks het geringe verschil in punten in de uitslag (49 - 54) was de ploeg geheel kansloos. Het was een wedstrijd die men, gezien de omstandigheden én aanwezige 'vorm' niet kon winnen.

Gaat deze man de ploeg kampioen maken? Met minder neemt men in Groningen dit seizoen geen genoegen. Ieder jaar eist men in Groningen de landstitel + de nationale beker.

Hoeveel ruimte krijgt Skelin om nog dit seizoen de selectie naar zijn visie en wensen aan te passen? Zijn de huidige spelers geschikt voor het spel wat Skelin zijn mannen wil laten spelen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten