Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 27 december 2012

Ivica Skelin gepresenteerd

Vanavond werd de nieuwe coach van GasTerra Flames gepresenteerd. Zoals u al wel weet is zijn naam Ivica Skelin, is hij 39 jaar, afkomstig uit Kroatië (en niet Bosnië zoals iemand per ongeluk zei) en was hij in het verleden coach van Split, Verviers Pepinster, Leuven Bears en assistent-coach van Charleroi.

Skelin gaf aan hoog tempo te willen spelen, een snelle transitie (wisseling aanval naar verdediging én van verdediging naar aanval), snelheid én beweging in de aanvalsspelletjes, de ploeg moet 'hard' zijn (mentaliteit) én hard werken. Dat zijn mooie ambities!

Over een nieuwe speler heeft hij nog niet nagedacht. Hij heeft vanmiddag een training gehad met de ploeg, en weet nog niet goed wat de spelers wel kunnen noch wat ze niet kunnen. Het bestuur vindt het moeilijk om aan te geven of er überhaupt wel voldoende budget is voor een nieuwe speler. Mocht de coach dat wensen. Het bestuur wil dat deze nieuwe coach er voor zorgt dat de huidige spelers beter gaan presteren.

Skelin beschouwt zichzelf als een professional, en zegt derhalve zijn beroepsplicht (je verdiepen in verschillende competities) serieus te nemen. Hij weet van Flames dat zij spelen in dé basketballstad van Nederland. Zoals men elders in Nederland schijnt te zeggen. (Je leest nog wel eens berichten dat men buiten Groningen walgt van de Groningse bluf 'Wij zijn de basketball hoofdstad van Nederland'.)

Ervaring heeft Skelin meer dan Salem. Maar hij gaf eerlijk aan dat dit bij ploegen uit de middenmoot was. Ploegen waarvan men het al goed vond als de play-offs werden gehaald. Ik hoop dat hij in staat is om Flames / Donar te leiden. Want hier in Groningen EIST men alle prijzen die je kunt winnen in een seizoen. Omdat reeds 2 prijzen niet gewonnen zijn (supercup, en uitgeschakeld in het bekertoernooi) is de druk om kampioen te worden nóg groter.

Hakim Salem was bij Amsterdam ook niet gewend om voor het kampioenschap te gaan. De druk kan een grote invloed hebben op je vermogen om goed te presteren. We will wait and see.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten