Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 26 november 2016

Algemene Ledenvergadering NBB

De Nederlandse Basketball Bond hield vandaag haar Algemene Ledenvergadering.

Uitkomst is dat het voorstel voor een meerjarenplan is goedgekeurd.

Dat is goed nieuws! zul jij denken. Hm, nou ... ik verwacht dat het uiteindelijk loze beloftes zullen zijn.

Dat men nu zegt geld te zullen vrij maken voor het Nederlands team maar dat men volgend jaar zegt "Het is ons niet gelukt, we proberen in 2018 dit te compenseren + de geplande extra steun te realiseren!". In 2018 horen wij hetzelfde liedje. In 2019, 2020 enz.

Waarom gaat het mis?

  1. We leven in een zeer ongunstig klimaat: Nederlanders hebben een bloedhekel aan basketball. Zij vinden voetbal & schaatsen leuk. Interesse is er mondjes maat voor darts en formule 1. 
  2. Plannen worden gemaakt door dromers: een grote groep basketballers voor breedtesport én een grote groep basketballers voor topsport (op alle niveaus). Dat lukt niet. Topsport is te moeilijk omdat de combinatie sport & onderwijs zeer ongelukkig is. Er is te weinig geld voor een grote (10 of meer clubs) eredivisie. Voor maximaal 4 ploegen is er genoeg haver in de ruif. 
  3. De bestuurders van de NBB zijn niet competent genoeg voor hun taken. 
  4. De bestuurders van de FEB zijn enerzijds niet competent genoeg voor hun taken en anderzijds onvoldoende neutraal ten opzichte van de clubs die spelen in de Dutch basketball league. 
Minder geld naar ploegen als 3 x 3, rolstoelbasketball, de nationale vrouwenploeg zal de nationale mannenploeg niet voldoende geld opleveren! Je kunt geen geld uitgeven aan de mannenploeg wat je niet hebt.

Dat geld was er niet, is er niet en zal er ook nooit zijn zo lang wij zo blijven aanmodderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten