Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 17 november 2016

Donar vs Den Bosch [VOORBESCHOUWING]

De nieuwe helden komen op bezoek. (New Heroes is de nieuwe naam, vanwege de nieuwe sponsor, van Den Bosch basketball.)

De ploeg begon niet goed aan het seizoen 2016/2017. Na de wedstrijd om de Supercup (gewonnen door Donar met 88 - 51) gingen de eerste 5 competitiewedstrijden verloren. Maar, de laatste 2 wedstrijden leverden winst op.

Inmiddels hebben de Bosschenaren drie buitenlanders (Amerikanen) aan hun selectie toegevoegd. Antwan Scott (speelt al enkele weken mee), Justin Watts (maakte zijn debuut in de wedstrijd tegen BS Weert) en Charles Mitchell (wellicht al wel aangekomen maar nog niet gespeeld).

Vermoedelijk zal Mitchell (center) tegen Donar nog niet speelgerechtigd zijn.

De komst van de guards heeft gelukkig niet geleid tot een marginale rol voor "Groningers" Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer. Weliswaar had Lietmeijer in de wedstrijd tegen Weert slechts 18 minuten maar dat komt ook voor een deel door de terugkeer van Kees Akerboom.

Scott (26 minuten) en Watts (15 minuten) vormden qua speelminuten geen beperking voor Bouwknecht (27 minuten).

Lietmeijer maakte tegen Weert 17 punten (2e scorer van de ploeg), Bouwknecht kwam tot 8 punten en 9 assists (flirtte dus met een double - double).

Scott is balvaardig en snel maar heeft mijns inziens nog geen positieve invloed op het teamspel. Het spel van de ploeg is nog altijd chaotisch. Van verdedigen is geen sprake.

Het is een beetje vergelijkbaar met Limburg United. Maar de Belgen zijn wel vele malen beter.

De inbreng van de buitenlanders is in ieder geval het gevolg van principes overboord gooien. Oh wat goed dat Den Bosch koos voor een selectie met slechts 1 buitenlander (Kravic). Dat er zelfs sprake leek van een ploeg die alleen uit Nederlanders zou bestaan werd vorig seizoen geroemd.

Dit seizoen wilde de club, met de nieuwe leiding, die koers blijven varen. Toch rekende men er op een competitieve ploeg te hebben. Maar de eerste vijf wedstrijden namen die overtuiging weg. Eenmaal in het bezit van meer geld kon men dus niet wachten met het contracteren van Amerikanen.

Donar speelt woensdag 23 november de laatste wedstrijd uit de 1e fase van het Europe cuptoernooi. Winst vandaag in de DBL is belangrijk maar volgende week winnen in Körmend is nog belangrijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten