Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 24 november 2016

Vreemdelingen legioen?

Donar in de 2e ronde van het Europe cuptoernooi. Het was niet alleen de doelstelling van de club. Ook volgers die wat verder van de club afstaan (zoals de media) zeiden dat het belangrijk is voor het Nederlandse basketball dat Donar de 2e ronde zou halen.

Nu dit gelukt is zijn er van andere DBL-clubs weer berichten dat zij niet snappen waarom er wordt gesteld dat het goed is voor het Nederlandse basketball.

Opnieuw klaagt men steen en been over de geringe inbreng van Nederlandse spelers. Vooral Nederlandse internationals en jeugdspelers.

De basisvijf bestaat uit: Lance Jeter (USA), Sean Cunningham (NL-paspoort (NL moeder) + USA-paspoort (USA vader, in USA geboren)), Jason Dourisseau (NL-paspoort (naturalisatie) + USA-paspoort), Chase Fieler (USA), Drago Pasalic (Kroaat).

Op de bank 2 Nederlandse internationals: Arvin Slagter & Stefan Mladenovic. Dat Arvin nog geen hoofdrol vervult is omdat hij, door blessureleed, het begin van het seizoen (ongeveer anderhalve maand) heeft moeten missen. Stefan sloot later aan (werd gecontracteerd vanwege de blessure van Arvin) en wordt mogelijk niet goed genoeg gevonden om meer te spelen.

De belangen zijn groot. Speeltijd moet je verdienen. Er zijn nu eenmaal niet meer Nederlandse internationals die voor Donar willen spelen. Om daar de club (Donar) de schuld van te geven is zwak.

Donar had in het verleden spelers als Thomas Koenis en Jessey Voorn. Zij waren op hun posities niet beter dan buitenlandse spelers.

Wat betreft Den Bosch en Leiden: kijkend naar de statistieken van de wedstrijd Den Bosch vs Leiden constateer ik dat in mijn beleving maar erg weinig spelers uit de jeugdopleiding van beide ploegen hebben gespeeld.

Den Bosch: Kees Akerboom jr. (eigenlijk afkomstig van Black Eagles Rosmalen, maar al op jonge leeftijd naar EBBC gegaan), Pim de Vries?

Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer zijn afkomstig uit de jeugdopleiding van Donar.
Stefan Wessels uit die van Amsterdam.
Ralf de Pagter ook uit die van Amsterdam?
Verder 3 Amerikanen.

Leiden: Leratho Biekman (1! minuut speeltijd) komt denk ik uit de jeugdopleiding van Leiden. Jan Driessen?

Rogier Jansen, Jessey Voorn en Mohamed Kherrazi komen uit de jeugdopleiding van Amsterdam.
Thomas Koenis uit de jeugdopleiding van Den Helder.

2 Amerikanen.

Ofwel: een hoop gezeur in de ruimte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten