Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 22 november 2016

DBL 26 november 2016

Dit weekend staan de volgende "wedstrijden" op het programma:

  • 19:30 uur Weert (8) vs Apollo Amsterdam (4) 
  • 20:00 Rotterdam (5) vs Landstede Zwolle (2) 
  • 20:00 Aris Leeuwarden (6) vs Donar Groningen (1) 
  • 20:00 Den Bosch (7) vs Leiden (3) 
Ondanks de blessures verwacht ik een overwinning voor Apollo. Weert verloor afgelopen weekend (in haar eigen hal) van Aris Leeuwarden. Van de Friesche ploeg kan toch bepaald niet worden gezegd dat het een sterke ploeg is. 

Apollo won haar thuiswedstrijd van het Zwolse Landstede basketball. Ondanks de blessures én het tot nu toe zwakke spel van de Zwollenaren is dat toch een behoorlijke prestatie van de Amsterdammers. 

Rotterdam verloor een uitwedstrijd in en tegen Leiden. De Rotterdammers wonnen twee dagen eerder nog met heel veel geluk van Apollo. 

Landstede verloor in Amsterdam van Apollo. Hoewel de verliezende finalisten van vorig seizoen nog geen ingespeelde ploeg vormen, zal de ploeg naar verwachting (maar dat dacht ik ook van de wedstrijd Apollo vs Landstede) sterker zijn dan de Rotterdamse ploeg. 

Aris wist in en tegen Weert te winnen. Daarmee houden de Friezen de kans op deelname aan de play-offs levend. (Ik vind het overigens bespottelijk dat 6 van de 8 ploegen meedoen aan de play-offs! Zeker gezien de kwaliteit (lees: het ontbreken daarvan) van de meeste ploegen.) 

Donar nam een avondje vrij af maar won heel simpel van Den Bosch. Nu deden er twee Amerikanen mee in de ploeg van Den Bosch. Hun derde Amerikaan was nog niet speelgerechtigd. 

Den Bosch zal tegen Leiden kunnen beschikken over Charles Mitchell (hun nieuwe center). Of de Bossche ploeg dan sterk genoeg is om te winnen van Leiden? 

Leiden kan nog niet beschikken over haar nieuwe Amerikaanse point-guard. Het is mij nog niet bekend of dit a.s. zaterdag ook het geval is. 

Voorspelling: Apollo, Landstede, Donar en Den Bosch gaan winnen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten