Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 5 november 2016

Dromen in Den Helder, Den Bosch en elders

Den Bosch zat bijna zonder basketballorganisatie. Maar dit seizoen zijn zij er tóch weer bij. In eerste instantie werd gesproken over jonge Nederlanders (wat inmiddels wordt ontkend door een Bossche fan!) maar nu er eenmaal wat meer geld in de kas zit zijn er drie buitenlanders (USA) gecontracteerd: point-guard Antwan Scott (speelde al 2 wedstrijd mee), shooting-guard/small-forward Justin Watts en power-forward/center Charles Mitchell. Ineens dromen de nieuwe helden (zoas zij zichzelf noemen) van grote nationale én internationale successen.

Al jaren wordt er gesproken over uitbreiding (meer clubs) van de DBL. Onder andere in de omgeving Nijmegen/Apeldoorn én in Den Helder.

In Den Helder is nu de club Den Helder Suns opgericht. Mooie worden "geen geld uitgeven wat er niet is". Geweldig! Daar mag je echt trots op zijn, op zulke voornemens. Het is gewoonweg beschamend dat er door Den Helder Kings geld werd uitgegeven wat er niet was. (Een fout die men overigens op meerdere plaatsen in Nederland maakt!)

Ik verwacht dat het bij dromen blijft. Wellicht worden zij toegelaten tot de DBL want ja, de FEB staart zich blind op kwantiteit en hecht absoluut geen waarde aan kwaliteit!, maar van sportieve successen zal geen sprake zijn.

Als wij het Nederlandse basketball willen redden dan zal de DBL gehalveerd moeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten