Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 9 november 2016

Donar @ Gravelines

Donar speelt haar 4e groepswedstrijd van de 1e ronde in Grevelingen (Gravelines), in de buurt van Duinkerken.

Het is een wedstrijd tussen de nummer 1 (Gravelines) en 2 (Donar) in poule B van het FIBA Europe cuptoernooi.

Bij winst doet Donar goede zaken (te meer omdat concurrent Körmend won in Hasselt van Limburg United).

De ruststand is 36 - 31 (dus in het voordeel van Gravelines). Het is een beetje zoals in de wedstrijd in Groningen. Donar biedt goed partij, heeft kansen, maar Gravelines controleert de wedstrijd. Als Donar bijvoorbeeld op gelijke hoogte komt dan weet het niet door te drukken (volgt er een periode zonder score) en lopen de tegenstanders weg naar een voorsprong van ongeveer 5 punten.

Verdedigend is het redelijk. Aanvallend matig. Enkele dragende spelers lijken niet zo in vorm (Jeter (airball), Slagter (turnover) en Pasalic (diverse gemiste schoten) vallen mij op).

Ogenschijnlijk viel Stefan Mladenovic goed in (zeker defensief) maar had hij de pech dat zijn schot niet viel. Zijn turnover (loopovertreding) was spijtig.

Gravelines begon sterker aan het derde kwart (nu nog bezig). Zojuist een onsportieve fout (in de break) op Sean Cunningham: 2 vrije worpen + balbezit voor Donar. (1e raak, 2e mis.) 41 - 40.

Even later score Donar (na aanvallende rebound): 41 - 42.

Maar dan ... van 41 - 42 naar 45 - 42.

Het lukt, o.a. vanwege een turnover (loopovertreding) van Jeter niet om goed bij te blijven. Stand na 3e kwart: 49 - 44.

De kansen waren er maar omdat we te vaak niet slim speelden (en niet goed schoten) verliezen wij met 71 - 67. De laatste 2 groepswedstrijden moeten gewonnen worden!