Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 19 november 2016

DBL of DTL?

Wat als Aris (Leeuwarden) voor volgend seizoen opnieuw te weinig (goede) jonge spelers heeft om zowel een ploeg voor de DBL áls de DTL samen te stellen?

Wordt de club dan vrijgesteld van deelname aan de DTL met als gevolg dat de club met een jonge ploeg meedoet in de DBL waar het dan niet competitief is?

Of wordt de club gedwongen om te gaan spelen in de DTL?

Ik hoop voor basketball in Nederland dat er dan sprake is van het laatste scenario. Niet omdat ik Aris geen deelname aan de DBL gun, ik gun het ze weldegelijk!

Op dit moment is dit de stand in de DBL:

 1. Landstede Zwolle 7 gespeeld, 6 gewonnen, 1 verloren, 12 punten 
 2. Donar Groningen 7 gespeeld, 6 gewonnen, 1 verloren, 12 punten 
 3. Leiden 7 gespeeld, 5 gewonnen, 2 verloren, 10 punten 
 4. Apollo Amsterdam 7 gespeeld, 4 gewonnen, 3 verloren, 8 punten 
 5. Rotterdam 7 gespeeld, 3 gewonnen, 4 verloren, 6 punten 
 6. Den Bosch 7 gespeeld, 2 gewonnen, 5 verloren, 4 punten 
 7. Aris Leeuwarden 7 gespeeld, 2 gewonnen, 5 verloren, 4 punten 
 8. Weert 7 gespeeld, 7 verloren, 0 punten 
Iedere ploeg speelt dit seizoen 28 wedstrijden (2x uit, 2x thuis). Laten wij er (omdat van de 7 gespeelde wedstrijden tot nu toe ongeveer de helft uit was en de andere "helft" thuis) vanuit gaan dat het punten verschil met 2,5 vermenigvuldigd moet worden op het uiteindelijke verschil uit te komen. (Met uitzondering van Den Bosch. Ik denk dat hun achterstand op de huidige nummers 1 en 2 minder zal groeien. Wel verwacht ik voor vanavond een nederlaag voor Den Bosch.)

Dan kom ik uit op de volgende verschillen na 28 wedstrijden:

 1. Donar Groningen 0 
 2. Landstede Zwolle minimaal 2 (1x winst in Zwolle voor Landstede, 2x verlies voor Landstede in Groningen) 
 3. Leiden 5 
 4. Den Bosch 8
 5. Apollo Amsterdam 10 
 6. Rotterdam 16 (je kunt geen oneven aantal punten halen: 6 x 2,5 = 15)  
 7. Aris Leeuwarden 20 
 8. Weert 30 
Omdat ik vind dat een ploeg die aan het einde van het seizoen op meer dan 10 punten van de nummer 1 eindigt het volgende seizoen niet mag meedoen zou de FEB afscheid moeten nemen van Rotterdam, Aris Leeuwarden en Weert. 5 ploegen is een ongelukkig aantal maar .... vermoedelijk zal het verschil groter zijn dan 10 punten.

In de DTL clubs als Lokomotief, TBG Dragons, Uball en Harlem Lakers. Zij zijn niet verbonden aan een club die meedoet in de DBL. Wél leiden zij uiteindelijk op voor clubs die in de DBL spelen. Zonder officieel samenwerkingsverband. Het zou dan ook geen probleem moeten zijn om Aris in de DTL te laten spelen. Mits zij voldoende goede jonge spelers overhouden vanuit het huidige A-team!

Ik kan anders slechts hopen dat spelers als Dexter Hope & Torben Tönjann onderdak vinden bij clubs als Apollo en Landstede. (Tönjann verliet Zwolle voor Aris.) Mochten de spelers zélf besluiten om in bijvoorbeeld de promotie divisie te gaan spelen (combinatie werk/studie met basketball) dan is dat natuurlijk hun goed recht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten