Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 3 november 2016

DBL week 31 oktober t/m 6 november deel 2

Op donderdagavond 3 november het debuut van New Heroes .com basketball in de Nederlandse mannen eredivisie (merknaam: Dutch basketball league (DBL)).

Een ploeg die haar debuut maakt terwijl de competitie al enige weken in gang is, kan dat? Zul jij je wellicht afvragen. Ja, dat kan want het gaat hier om een (vanuit commercieel oogpunt) naamswijziging van een reeds bestaande organisatie! Het is dus niet zo dat er een club is die denkt "Hé, wij willen ook meedoen!" en van de FEB (federatie eredivisie basketball) een licentie krijgt ongeveer een maand na het beginnen van de competitie.

In de loop van vanavond zal ik verslag doen van de wedstrijd Den Bosch vs Aris (Leeuwarden). Hoewel aan Bossche zijde Justin Watts nog niet speelgerechtigd is, en de ploeg het derhalve met 1 Amerikaan (Antwan Scott) moet doen, voorspel ik een overwinning voor de Bosschenaren. Het zal dan hun eerste zege van dit seizoen zijn.

Zaterdagavond worden er twee wedstrijden gespeeld:

  1. bc Apollo (Amsterdam) vs B.S. Leiden 20:00 uur
  2. Rotterdam basketball college vs B.S. Weert 20:00 uur 
Mijn "collega" Bryant Abath schrijft deze voorbeschouwing op Apollo vs Leiden.

Het collectief Aron Royé, Dimeo van der Horst, Hicham Kherrazi, Sergio de Randamie, Max van Schaik (en de bankspelers Stefan Mulder, Gian Slagter, Jesse Markusse) acht ik sterker dan het groepje individuen Rogier Jansen, Jessey Voorn, Daviyon Draper, Mohammed Kherrazi, Thomas Koenis (en de bankspelers Floris Versteeg en Jan Driessen).

Het verschil in kwaliteit van de bankspelers is in mijn ogen gigantisch. In het voordeel van de Amsterdammers. Floris Versteeg en Jan Driessen zijn spelers met volwaardige contracten maar zijn kwalitatief minder goed dan de jeugdspelers van Apollo. Wél zijn zij beter dan hun ploeggenoten die wel jeugdcontracten hebben.

Voorspelling: winst Apollo.

Rotterdam vs Weert. De thuisploeg zal favoriet zijn. Ik denk dat dit wel terecht is. Maar voor de competitie zou het heel mooi zijn als Weert de reis terug naar Limburg kan maken met een overwinning in de tas! De ploeg uit het noorden van de provincie Limburg verloor aan het begin van het seizoen na 2 verlengingen met 1 punt verschil van Aris Leeuwarden.

Afgelopen weekend wonnen de Friezen met 74 - 73 van Rotterdam. In reguliere speeltijd. Weert heeft tot nu toe aardige wedstrijden gespeeld maar het zoet der overwinning mocht hen nog niet smaken. Ik voorspel dat dit ook dit weekend zo blijft.

Op zondag is er dan nog 1 wedstrijd: Landstede basketball (Zwolle) vs Donar (Groningen).

De finalisten van de play-offs van het seizoen 2015/2016. Beiden nog zonder nederlaag in de competitie.

De ploeg van Herman van den Belt heeft veel nieuwe spelers (3 nieuwe Amerikanen (J.T. Yoho, Keegan Hyland & Clayton Vette), 1 Amerikaan die vorig seizoen elders speelde maar daarvoor al wel eens voor de club speelde (J.T. Tiller), diverse nieuwe Nederlanders: Nick Oudendag, Nigel van Oostrum, Mike Schilder, Olaf Schaftenaar).

Het team van Erik Braal ging, in vergelijking met het vorige seizoen, door met een groot deel van het kampioensteam. Will Sullivan, Drazen Bubnic en Ross Bekkering keerden niet terug. Arvin Slagter, Andrew Smith en Drago Pasalic zijn hun vervangers. Verder werd kort voor aanvang van de competitie Stefan Mladenovic gecontracteerd.

Pasalic en Smith (zal hij kunnen spelen?) zijn leuke spelers maar door diverse fans wordt Ross Bekkering wel gemist. Zowel vanwege zijn basketball capaciteiten als zijn persoonlijkheid. Wat zou het zijn als de speler die vorig seizoen de titel MVP had moeten hebben nog wél voor Donar zou spelen. En dat samen met Pasalic en Smith?

Voorspelling: winst Donar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten