Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 14 november 2016

Donar vs Limburg United (Hasselt) [VOORBESCHOUWING]

Chase (Fieler) en Andrew "Drew" (Smith) roepen basketballfans op om dinsdagavond naar de wedstrijd Donar vs Limburg United (Hasselt, België) te komen én de ploeg aan te moedigen.


Het zou eigenlijk niet nodig mogen zijn. Als basketballfan (en Donar-supporter) moet jij, als je kunt, daar bij zijn. Maar ... spijtig genoeg zijn er honderden mensen die wél Donar-fan zijn als het gaat om wedstrijden voor de Nederlandse competitie (en wellicht ook nog beker) maar niet voor toernooien als Europe cup en Champions League (Donar speelde in de 1e voorronde).

Waarom!?! Is dan echt niet duidelijk dat de DBL niets voorstelt? Is het, ondanks het zeer belabberde niveau van de DBL, dan echt leuker om naar amateuristische potjes ... ja wat is het eigenlijk?!? (basketball is het niet!) ... te kijken?

Limburg United is de zwakste ploeg van groep B, de poule waarin Donar speelt. Maar is nog wel minstens 2x zo goed als 80% van de andere DBL-ploegen.

De huidige stand:

  1. BCM Gravelines 4 gespeeld, 4 gewonnen, 8 punten 
  2. Körmend 4 gespeeld, 2 gewonnen, 2 verloren, 6 punten, +8 
  3. Donar 4 gespeeld, 2 gewonnen, 2 verloren, 6 punten, -1
  4. Limburg United 4 gespeeld, 4 verloren, 4 punten 
Donar vs Körmend = 79 - 74. D.d. 23 november is de laatste speelronde in deze groepsfase. Donar speelt dan in en tegen Körmend.

16 november: Körmend vs Gravelines. Hopelijk wint Gravelines deze wedstrijd!

De Belgen staan op dit moment 10e met 1 overwinning tegenover 7 nederlagen ( = 9 punten).

Eind oktober werd Abe Lodwick gecontracteerd. Zie hier een filmpje over hem.

Spijtig genoeg verloren wij vorige week in en tegen Gravelines. Kansen op winst waren er zeker. Taaiheid en strijdlust kan ons team niet worden ontzegd maar op bepaalde momenten speelden wij niet slim. En het schotpercentage was gevoelsmatig niet hoog. 

Niet alleen voor de belangen dit seizoen, maar ook gezien de toekomst, moeten wij de volgende ronde halen. Het zou heel mooi zijn als het bereiken van de tweede ronde veel nieuwe (grote) sponsoren oplevert. 

Dat de club Nederlandse toppers aan de selectie kan toevoegen: Ross Bekkering (voor de rest van dit seizoen) en Roeland Schaftenaar (rest van dit seizoen plus nog eens 3 seizoenen). Ik stuur mijn verlanglijstje op naar Sint Nicolaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten