Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 7 november 2016

Strijd: Donar @ Gravelines [VOORBESCHOUWING]

Woensdag 9 november de 4e wedstrijd in de 1e ronde van het Europe cuptoernooi. Dit is een strijd tussen de nummer 1 (thuisploeg BCM Gravelines) en nummer 2 (de bezoekende ploeg Donar). Hoewel er in theorie nog veel kan gebeuren acht ik het zeker dat Gravelines minimaal 2e wordt in poule B.

Donar zal, om de 2e ronde te bereiken, ook bij de eerste 2 van de groep moeten horen. Ofwel: Körmend en Limburg United achter zich houden.

In de omgeving van Gravelines is in het verleden veel gevochten. (Wereldoorlogen) Nu zal er een andere strijd worden gevoerd. Een strijd die pittig zal zijn doch hopelijk met fair play.

Wedstrijd 1 van deze groepsfase (in Groningen) maakte duidelijk dat Donar tegen de "Fransen" op kan spelen. In die wedstrijd ontbraken Jason Dourisseau, Arvin Slagter en Bas Veenstra. Verder was Stefan Mladenovic nog niet hersteld van de griep. (Een week later was hij weer ziek. Terugslag? Hoe fit is hij nu?)

De komende drie wedstrijden winnen en je haalt de volgende ronde. Verliezen van Gravelines maar winnen van Limburg United en Körmend betekent ook plaatsing voor de 2e ronde.

Dat de ploeg meer de focus heeft op het Europe cuptoernooi snap ik wel. Berichten hierover (zoals verloren tussendoortje in Zwolle kost Donar de koppositie in de eredivisie) kunnen misschien wat vervelend overkomen (alsof een tegenstander in de DBL niet serieus wordt genomen) maar ik ga er niet vanuit dat er een gebrek aan respect is voor ploegen uit de Nederlandse eredivisie. Gezien het aantal wedstrijden is de impact van een nederlaag in de groepsfase van het Europe cuptoernooi procentueel vele malen groter dan een nederlaag in de reguliere competitie van de DBL.

Huidige stand:

  1. Gravelines 3 gespeeld, 3 gewonnen, 6 punten 
  2. Donar 3 gespeeld, 2 gewonnen, 1 verloren, 5 punten 
  3. Körmend 3 gespeeld, 1 gewonnen, 2 verloren, 4 punten 
  4. Limburg United 3 gespeeld, 3 verloren, 3 punten
Dinsdag 8 november wordt de wedstrijd Limburg United vs Körmend gespeeld. Het zou erg prettig zijn als Limburg United wint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten