Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 6 november 2016

Nederlaag met glans [VERSLAG Landstede vs Donar]

Een mooi affiche: Landstede (2) vs Donar (1). Zo was het voor de wedstrijd.

Na de wedstrijden in de DBL tot nu toe snakte ik hevig naar een goede wedstrijd. En dan niet alleen van Donar, maar gewoon een basketballwedstrijd waarin beide ploegen goed spelen! Want daar was dit seizoen absoluut nog geen sprake van geweest.

Vanmiddag speelde Landstede (Zwolle) redelijk goed en speelde Donar zwak en slordig. Maar beide ploegen haalden een niveau zoals de rest van de ploegen in de competitie nog niet gehaald hebben. Vermoedelijk zal alleen Den Bosch (met hun nieuwe Amerikanen) dit niveau halen.

Donar, de regerende landskampioenen, raakte haar koppositie in de DBL kwijt door een 76 - 74 nederlaag. Het was wél een nederlaag met enige glans. Een spannende wedstrijd, 2 fanatiek spelende ploegen én aan Donar-zijde nu goede rollen van spelers die normaal voor ondersteuning zorgen.

Lance Jeter & Drago Pasalic vielen tegen. Sean Cunningham, Jason Dourisseau en (in mindere mate) Chase Fieler vingen het bijna op. Daarnaast vervulde Tjoe de Paula zijn rol als reserve met behoorlijke verve.

Bij Landstede haalden de dragende spelers (J.T. Tiller en Clayton Vette) wel hun gebruikelijke niveau. Het leek er, zeker in het eerste kwart én de slotfase, op dat de thuisploeg (Landstede) meer de wil had om de wedstrijd te winnen. Zij speelden ogenschijnlijk fanatieker en feller. Daar voeg ik aan toe: ik had de Zwolse ploeg dit seizoen nog niet zo goed zien spelen als zij vanmiddag deden. Rise to the occasion?

De nederlaag van Donar valt echt te wijten aan slecht spel van Donar zelf. Maar het niveau van de arbitrage (met name R. van der Sluis en J. Smeltink) was zoals het iedere wedstrijd is: bedroevend laag. Nederlanders zijn niet geschikt voor de functie van scheidsrechter.

Verder verwijs ik je hier naar toe (voor een extra indruk die ik verwoord in het bericht bij de link naar de persconferentie die na de wedstrijd Landstede vs Donar plaatsvond).

Stand nu:
  1. Landstede 6 gespeeld, 6 gewonnen, 12 punten 
  2. Donar 6 gespeeld, 5 gewonnen, 1 verloren, 10 punten 
  3. Leiden 6 gespeeld, 4 gewonnen, 2 verloren, 8 punten 
  4. Apollo 5 gespeeld, 3 gewonnen, 2 verloren, 6 punten 
  5. Rotterdam 5 gespeeld, 2 gewonnen, 3 verloren, 4 punten 
  6. Aris 6 gespeeld, 2 gewonnen, 4 verloren, 4 punten 
  7. Den Bosch 6 gespeeld, 1 gewonnen, 5 verloren, 2 punten 
  8. Weert 6 gespeeld, 6 verloren, 0 punten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten