Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 25 november 2016

Den Bosch vs Leiden [VOORBESCHOUWING]

De wedstrijd waarin 2 spelers debuteren in de Dutch basketball league: Jon Lee (point-guard Leiden) en Charles Mitchell (center Den Bosch).

Het is de wedstrijd tussen de ploegen die vorig seizoen werden uitgeschakeld in de halve finales van de play-offs: Den Bosch (4) verloor van Zwolle (1) & Leiden (2) werd verslagen door Donar (3). Let op: tussen haken de klassering op de ranglijst aan het einde van de reguliere competitie!

Deze voorbeschouwing wordt zaterdagochtend aangevuld!!

Jon Lee is de vervanger van Cashmere Wright. Cash zoals hij ook wel wordt genoemd raakte geblesseerd aan zijn knie. Wright speelde in Nederland (onderbroken door een periode van ongeveer anderhalf jaar) voor twee clubs: Donar (toen GasTerra Flames, door de Leidse fans spottend Cashterra Flames genoemd) en B.S. Leiden (ook bekend als Zorg & Zekerheid Leiden).

Lee is afkomstig van Northeastern university (Boston) en speelde vorig seizoen voor SEFA Arkadikos (Griekenland). Deze guard (voorkeur point-guard, kan ook shooting-guard spelen) is 188 centimeter lang en 26 jaar oud. 

De Leidse fans hopen nog altijd dat de club gauw een buitenlandse (Amerikaanse?) center (of desnoods power-forward) contracteert. Maar, gezien het bericht over het contracteren van Lee is het maar de vraag of daar voldoende geld voor is. 

Charles Mitchell is gecontracteerd omdat men in Den Bosch (nu spelend onder de naam New Heroes) zag dat men 'inside' te weinig diepte heeft (alleen Stefan Wessels (power-forward) en Ralf de Pagter (power-forward/center) kunnen in de 'bucket' spelen. Voor de rest bevat de selectie louter spelers die op de perimeter kunnen spelen. 

Eerder in het seizoen trok men al twee andere Amerikanen aan: Antwan Scott (point-guard) en Justin Watts (shooting-guard/small-forward). Ik verwachtte dat dit zou leiden tot een forse vermindering van de rol én speeltijd voor Maarten Bouwknecht (guard) en Valentijn Lietmeijer (shooting-guard/small-forward) maar dat valt mee. Dat Lietmeijer speelminuten heeft ingeleverd is deels ook vanwege de terugkeer van Kees Akerboom jr. 

Scott en vooral Watts hebben op mij nog niet de indruk gemaakt spelers te zijn die iets toevoegen aan de Bossche ploeg als het gaat om TEAMspel. Scott is een snelle balvaardige doch egoïstische speler. Watts bezit geen beheersing van fundamentele vaardigheden. Hij is een leuke speler voor de rotatie maar bezit, net als zo veel andere spelers, geen kwaliteit. 

Voor de fans van Den Bosch is dat jammer. De jaren waarin Akerboom een goede speler was liggen in een ver verleden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten