Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 6 november 2016

ZZorgwekkend

Ja, dit is bewust met dubbel z geschreven. Het is een verwijzing naar de sponsor van B.S. Leiden: zorg & zekerheid.

De situatie in Leiden kan, zeg ik van afstand beoordelend, omschreven worden als zorgelijk & onzekerheid.

De ploeg verloor gisteravond in de Amsterdamse Apollohal, na 1 verlenging, met 88 - 86 van b.c. Apollo. Ondanks een achterstand van ongeveer 20 punten hadden de Leidenaren in de slotfase de winst nog voor het grijpen. Met nog 50 seconden te spelen schoot Apollo een gelijkmakende driepunter en met nog 13 seconden te spelen werd de winnende score gemaakt.

Wel winst dus voor de ploeg uit Mokum maar soepel verliep het zeker niet. Dat de ploeg tegen een tegenstander van zo'n beperkt niveau zo veel moeite had om de winst te pakken is verontrustend (als je tot het Apollo-kamp behoort).

Meer slecht nieuws:

  • Den Helder Suns heeft een crowdfundingactie nodig om budget te hebben om volgend seizoen mee te kunnen doen in de DBL. We weten toch allemaal wat dát betekent: absoluut geen ploeg die competitief is. Die misschien wel gaat concurreren met andere ploegen maar dan wél in de strijd om de laatste plaats. Natuurlijk is daar het geloei "man, gezellig toch dat zij mee gaan doen!". Wéér kijken naar kwantiteit in plaats van kwaliteit! Het verschil is velen nóg niet duidelijk. Keer op keer zeuren over sponsors maar niet beseffen dat een kleine competitie niet slecht is. Zoals een grote competitie niet per definitie goed is. Het gaat om kwaliteit. En dat ontbeert de huidige mannen eredivisie. En niet zo'n beetje ook!
  • BS Weert is van plan om een point-guard uit de USA te contracteren (laat ze dan maar even bellen met B.S. Leiden, die hebben het e-mailadres van DeRonn Scott nog wel). Logisch als je Kasper Averink hebt. Dan is een point-guard jouw eerste prioriteit. 
  • BS Weert staat stijf onderaan (nog geen wedstrijd gewonnen) maar wist het Rotterdam (in Rotterdam) gezien de standen toch moeilijk te maken. Dat Rotterdam zo veel moeite heeft met de nummer laatst vind ik veel zeggend. 
  • B.S. Leiden zoekt naar een vervanger van Cashmere Wright. De ploeg heeft geen goede point-guard. Al beweren Leidse fans anders. De noodzaak om een versterking te halen voor de positie center/power-forward is het bestuur van Leiden nog niet opgevallen. Tip: contracteer Eric Stutz. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten