Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 10 november 2016

Donar vs Rotterdam [VOORBESCHOUWING]

Donar zal mogelijk donderdagmiddag nog een lichte training uitvoeren om de busreis wat uit het lichaam te krijgen (woensdagavond meteen na de wedstrijd teruggereisd naar Groningen).

Rotterdam heeft waarschijnlijk iedere dag minstens 1x getraind.

Het is het verschil tussen deelname aan een Europees bekertoernooi voor clubteams en hier niet aan meedoen. Een betere training (zeker op de langere termijn (lees: voorbereiding op de play-offs) kun je niet hebben dan zo'n wedstrijd. Voor Donar is het dan ook van groot belang om zich te plaatsen voor de tweede groepsfase.

Donar vs Rotterdam is de ontmoeting tussen de nummers 2 (Donar) en 5 (Rotterdam) van de ranglijst. Het is ook een ontmoeting tussen twee ploegen waarvan teamleden iets hebben met de tegenstanders.

Rotterdam:

  • Ties Theeuwkens speelde voor Donar (Flames) van 2011 - 2013 
  • Vaidas Tamasauskas speelde in de jeugd van Donar 
  • Lucas Steijn stond in de belangstelling van Donar (opvolger van Thomas Koenis?) in 2015 
Donar:

  • Stefan Mladenovic speelde voor Rotterdam van 2009 - 2012 én het seizoen 2015/2016 
  • Erik Braal was coach van Rotterdam van 2003 - 2007 (en daarvoor jeugdtrainer Rotterdam basketball?)
Beide ploegen hebben wel een brede, diepe selectie maar de kwaliteit van de beide ploegen verschilt wel. Doch het is op papier. Het moet er op het veld uitkomen.

Donar zal hopen dat het bij winst qua punten gelijk komt met koploper Landstede basketbal (Zwolle). De Zwollenaren behouden voorlopig het voordeel uit onderlinge duels. Dit omdat beide ploegen pas 1x tegen elkaar hebben gespeeld.

Rotterdam zal willen winnen om te voorkomen dat Den Bosch qua punten op gelijke hoogte komt (of wellicht blijft: Den Bosch speelt zaterdagavond in en tegen Weert).

Op dit moment lijkt het er op dat de competitie een top 2 zal krijgen (Zwolle & Donar), een grote groep van 5 ploegen (Apollo Amsterdam, Den Bosch, B.S. Leiden, Rotterdam & Aris) en een drager van de rode lantaarn (BS Weert).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten