Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 2 november 2016

Landstede Zwolle vs Donar Groningen [VOORBESCHOUWING]

Landstede vs Donar is de ontmoeting tussen de finalisten van de play-offs van het vorige seizoen. Het was een seizoen waar de ploeg uit Zwolle sterk aan begon. Datzelfde kon niet worden gezegd van de Groningers.

Na de verloren wedstrijd om de supercup volgden in ieder geval wedstrijd waarin het spelbeeld zeer matig was. Het duurde nog lang voordat de club afscheid nam van Ken Brown en Garrick Sherman. Zij presteerden niet, en dat was vooral qua positie en rol van Brown een probleem voor de ploeg. 

Chase Fieler raakte geblesseerd. Ik vond het daarom destijds verstandig om een vervanger voor hem te halen maar ik ben blij dat de club dat niet gedaan heeft. En gewacht heeft tot de Amerikaanse power-forward weer fit was. Dit seizoen speelt hij namelijk tot nu toe goed, en is hij een belangrijke schakel. 

Brown werd, na een tussenstation (Tommy Mason Griffin), uiteindelijk vervangen door Lance Jeter. De Amerikaanse point-guard speelde in het seizoen 2014/2015 ook voor Donar maar besloot na dat seizoen naar Duitsland te vertrekken. Voor de club is het heel fijn dat hij terugkeerde bij Donar. Jeter, die zichzelf de Generaal noemt, is de leider van de ploeg. 

Waar Donar dit seizoen veel spelers heeft die het vorige seizoen ook voor de club uitkwamen, daar heeft Zwolle heel veel nieuwe spelers in de ploeg. Donar is reeds een team. Weliswaar een team dat zeker nog kan en moet groeien. Maar de spelers weten elkaar goed te vinden. Landstede zit nog midden in het groeiproces dat teambuilding heet. 

De huidige stand op de ranglijst:

  1. Donar 5 gespeeld, 5 gewonnen 
  2. Landstede 5 gespeeld, 5 gewonnen 
  3. Leiden 5 gespeeld, 4 gewonnen, 1 verloren 
  4. Apollo 4 gespeeld, 2 gewonnen, 2 verloren 
  5. Aris 5 gespeeld, 2 gewonnen, 3 verloren 
  6. Rotterdam 4 gespeeld, 1 gewonnen, 3 verloren 
  7. Weert 5 gespeeld, 5 verloren 
  8. Den Bosch 5 gespeeld, 5 verloren 
Op zondag 29 oktober was de wedstrijd Donar vs Leiden. Voor aanvang van die wedstrijd waren er 3 koplopers: Leiden, Zwolle en Donar. Na die wedstrijd (gewonnen door Donar) nu dus nog 2 ploegen die nog ongeslagen zijn: Zwolle en Donar.
Lukt het Zwolle om de punten in eigen hal te houden of gaan de bezoekers met de winst terug naar de stad van d' Olle Grieze?

De Zwolse ploeg lijkt sterk afhankelijk van J.T. Tiller (point-guard) en Clayton Vette (center). Donar lijkt iets minder afhankelijk te zijn van bepaalde spelers maar ... de belangrijke steunpilaren zijn met name Lance Jeter (point-guard), Jason Dourisseau (small-forward) en Drago Pasalic (center).

Tijdens de finale van de play-offs zat het in Zwolle vol met fans van Donar. Nu is het zo dat er voor de aanhang van Donar een beperkt aantal kaarten is. Daarbij hebben alle plekken een vast nummer gekregen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten