Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 5 juni 2017

Batouwe opnieuw kampioenes vrouweneredivisie

Batouwe (Bemmel) heeft de landstitel 2016/2017 gepakt. Dit seizoen was Batouwe de nummer 1 van de reguliere competitie. Adel verplicht? De ploeg, toen nog onder leiding van Van den Heuvel, begon de serie met 2 nederlagen.

Batouwe, vanaf dat was Anouk Biesters de coach, bracht de stand eerst terug tot 1 - 3. Vervolgens naar 3 - 3 en vanavond werd de beslissende 7e wedstrijd gewonnen. Resulterend in een 4 - 3 winst van de finale. Eindstand van deze 7e wedstrijd: 57 - 46. Klik op de afbeelding voor de hoogtepunten van wedstrijd 7. (Filmpje YouTube.)

Vorig seizoen werden de Lions uit Landsmeer kampioen. De club uit Landsmeer moest in het seizoen 2014/2015 nog haar meerdere erkennen (na een 3 - 0 voorsprong) in de Bemmelse formatie. De finaleserie werd toen met 3 - 4 gewonnen door Batouwe.

De ervaring van het seizoen 2014/2015 is waardevol gebleken. In dat seizoen was Batouwe niet de favoriete ploeg (Lions was toen de nummer 1 van de reguliere competitie), dat waren zij nu (immers nummer 1) wel. De zussen Biesters (captain Kris en coach Anouk) lieten weten dat TEAMgeest er voor heeft gezorgd dat de ploeg succes heeft geboekt. Jill Bettonvil zei, net als Kris Biesters, dat de ploeg na het ontslag van Van den Heuvel, terug ging naar de 'basisprincipes'. Dat de ploeg toen haar eigen spel ging spelen.

Wil jij de gehele wedstrijd terugzien klik dan op afbeelding 2. (Je kunt de andere wedstrijden uit de serie ook terugvinden op het kanaal van iBasketball.)

Het was de laatste wedstrijd uit de carrière van Kris Biesters. Wat een manier om (als aanvoerdster) afscheid te nemen.

Loyce Bettonvil is verkozen tot mvp van de finale.
Anouk Biesters is verkozen tot coach van de finale. (Ik verstond overigens speelster van de wedstrijd maar dat klopt niet.)

Anouk liet weten dat zij op dit moment niet de ambitie koestert om het komende seizoen hoofdcoach te zijn. Ik hoop dat zij op die beslissing terugkomt en na de zomer wél de coach is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten