Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 22 juni 2017

Bla bla bla

Bonje in basketballeredivisie. Een artikel in Trouw. Opnieuw blijkt dat het doel totaal verkeerd is!

Binnen 3 seizoenen het aantal eredivisieclubs willen uitbreiden naar 12 of zelfs 14. (De afgelopen drie seizoenen waren het er steeds 8.)

Waarom wil jij dat?!? Terwijl jij wél weet dat er niet voldoende Nederlandse spelers zijn. Ik heb het idee dat jij helemaal niet inziet dat er onvoldoende goede Nederlandse spelers zijn voor het huidige aantal ploegen. Dat er slechts maximaal 25 spelers zijn die goed genoeg zijn voor de eredivisie!

Wanneer komt het besef bij de bond én andere organisaties dat de competitie beter en spannender moet worden?

Wanneer gaat men begrijpen dat de tijd om ontwikkeling af te wachten ontbreekt? Dat zeg ik niet omdat ik ongeduldig ben maar omdat de interesse voor het basketball per dag enorm afneemt. Het gebrek aan spanning (geen gelijkwaardige competitie) in combinatie met het zeer lage niveau van de meeste organisaties, is funest. Toeschouwers nemen geen genoegen met amateurisme.

In Groningen is er de blijdschap om de gewonnen prijzen maar ook het besef dat er slechts een paar goede wedstrijden werden gespeeld door de ploeg. En dat was uitsluitend in wedstrijden om de Europe cup. In de wedstrijden om de NBB-beker en de DBL (reguliere competitie en play-offs) was het spel niet goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten