Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 7 juni 2017

Top of tob?

"We mikken met Leiden volgend jaar opnieuw op de top vier" zo liet coach Vervaeck weten. Gezien het ontbreken van kwaliteit in de DBL is dat niet onmogelijk. Maar het behalen van (een) finale(s) zal, gezien de (verwachte) tegenstand vanuit Groningen, Zwolle en Den Bosch is dat geen makkelijke opgave.

Op dit moment zijn er 3 spelers die een contract hebben (Mohamed Kherrazi, Jessey Voorn en Floris Versteeg) en is er 1 speler in afwachting van verlenging (Jan Driessen). Fans maken zich druk om behoud van Daviyon Draper maar het probleem zit 'm niet in de buitenlandse spelers (dat waren er afgelopen seizoen 3: Draper, Jonathan Lee en Leigh Enobakhare) maar in de Nederlandse spelers.

  • Kherrazi: mist aanvallende kwaliteit (scorend vermogen), is een speler die met hard werken het goede voorbeeld geeft maar of hij ook echt een goede aanvoerder is? Positief: hij valt geen ploeggenoten af! 
  • Jessey Voorn: geen sterke verdediger maar een scorer/schutter. Hoewel hij als schutter ook niet heel degelijk is. Heeft nogal eens veel schotpogingen nodig (laag schotpercentage) om tot een redelijk aantal punten te komen. Pluspunt: kent én accepteert zijn rol. 
  • Thomas Koenis: werkt hard (indien hij lekker in zijn vel zit), kan behoorlijk verdedigen, zit redelijk bij de bal voor rebounds (maar laat de bal regelmatig uit zijn handen vallen). Aanvallend nauwelijks dreigend. Pure teamspeler. Echte role-player. 
  • Rogier Jansen: was volgens sommigen de leider van de ploeg in de play-offs (zeker de halve finale). Dan denk ik: hij nam de leiding. Maar een leider is geen speler die ruzie maakt met een teamgenoot. Een leider zorgt ervoor dat iedereen het collectieve belang dient. 
  • Floris Versteeg: sja ... wat valt er over hem te zeggen? Neemt een van de 12 plekken op het rooster in. 
  • Jan Driessen: zie Floris Versteeg. 
  • Marijn Ververs: zie Floris Versteeg en Jan Driessen. 
  • Rens Butter: zie Floris Versteeg, Jan Driessen en Marijn Ververs. 
  • Andere Nederlanders? Zie Floris Versteeg, Jan Driessen, Marijn Ververs en Rens Butter.  
Kans: veel andere ploegen (eigenlijk allen met uitzondering van Donar) missen goede Nederlanders. Dimeo van der Horst (Apollo), Stefan Wessels (Den Bosch (blijft hij!?)), Nick Oudendag (Landstede Zwolle) zijn leuke spelers maar hebben te weinig goede spelers om zich heen. De Randamie (Apollo; nu ook Nederlander), De Pagter, Van Oostrum kunnen de ploeg onvoldoende dragen.

De competitie is er dan ook bij gebaat als de betere Nederlanders samen gaan spelen! En dan heb je nog versterking nodig: Nederlanders van college (USA) of buitenlandse spelers. Maar, je moet dan wél de juiste spelers scouten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten