Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 18 juni 2017

Promotie divisie

Er wordt al jaren verzucht dat het niveau van de promotie divisie weinig voorstelt. Het is een competitie voor spelers die afbouwen, niet voor spelers die willen groeien. Daarom zou het als opleidingstraject ongeschikt zijn.

Er werd ook gesteld dat spelers op 20-jarige leeftijd nog niet klaar zijn voor de eredivisie (DBL). Of op zijn minst nog niet uitgeleerd zijn.

Tóch zal er nu al een plan moeten worden gemaakt dat binnen 1 jaar uitgerold moet worden! Als straks de DTL niet meer bestaat. We vinden dan spelers zich tussen hun 20e en 24e jaar goed moeten kunnen ontwikkelen maar stoppen met de DTL?!

In ruil voor de DTL komt er een under 20 competitie? Goed, maar wat als spelers zo oud zijn dat zij niet meer in die competitie mogen spelen? Wat als die spelers nog niet goed genoeg zijn voor de DBL? (Het zullen maar laatbloeiers zijn.)

Je moet dan kunnen doorstromen naar de promotie divisie én vanuit de promotie divisie moeten kunnen doorstromen naar de DBL. Hetgeen betekent dat jij als DBL-organisatie een goede samenwerking moet aangaan met 1 of meer clubs uit de promotie divisie. Die club (of clubs) zullen moeten beschikken over een under 20 ploeg dan wel een partnerschap met een club die wél zo'n team heeft.

Kijkend naar Groningen: Donar moet beter gaan samenwerken met BVG en Groene Uilen. BVG zal zelf moeten werken aan een lijn promotie divisie - jeugdopleiding. Groene Uilen zal een partnerschap moeten aangaan met Celeritas.

Ja, natuurlijk moeten spelers uit de jeugdteams van BVG en Celeritas kunnen instromen in Donar 1. Men moet er ook rekening mee houden dat jonge spelers blijven kiezen voor een opleiding buiten Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten