Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 8 juni 2017

Ruimte gezocht!

"Er moeten meer clubs in de DBL gaan spelen want er moeten plekken zijn voor jonge spelers zodat zij zich kunnen ontwikkelen."
  1. welke jonge spelers? De jonge spelers die nu goed genoeg zijn zouden al lang in staat moeten zijn om speelminuten te verdienen! 
  2. hoeveel buitenlandse spelers waren er afgelopen seizoen in de DBL (8 ploegen)? Apollo = 0, Aris = 4, BS Weert = 1, B.S. Leiden = 3, Donar 4, Landstede = 4, Den Bosch = 4, Rotterdam = 4. Totaal = 24. Aantal plekken in een selectie = 12. Totaal = 96. Dus per ploeg gemiddeld 9 Nederlanders. 
Wees eerlijk en geef toe dat het niveau van de Nederlandse spelers niet hoog genoeg is. De Nederlandse spelers die nu redelijk meekunnen zijn al behoorlijk "ervaren". Een enkeling is international. 

Deze Nederlanders waren ook als jonge spelers al behoorlijk goed. Ze hebben zich heus ontwikkeld maar het zijn geen spelers die in de eredivisie hebben leren basketballen. Als een coach zegt "ik wil heus met jonge Nederlanders spelen maar zij moeten wél goed genoeg zijn" dan is dat niet voor niets. Als hij jonge Nederlanders weinig tot niet laat spelen dan is dat omdat zij niet goed genoeg zijn voor een rol in zijn ploeg. 

Het is leuk als dergelijke jonge spelers dan elders terecht kunnen. Maar ... die jonge spelers moeten dat ook maar willen! Zo raar is het niet als een jonge speler dan zegt "Nou, ik kies voor mijn studie en ga dan wel bij een club op lager niveau trainen en spelen". 

Kijk ook naar het belastingstelsel! Als een Nederlander netto duurder is dan is het niet vreemd dat men voor een buitenlander kiest. Clubs hebben nu eenmaal weinig geld te besteden. Money talks, bullshit walks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten