Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 13 juni 2017

Groot of klein?

Nog 2 plekken beschikbaar. Donar zoekt nog naar een opvolger van Chase Fieler. Wat voor type speler gaat dit worden?

  • Een redelijk grote, lichtvoetige powerhouse als Clayton Vette? 
  • Een stevige, grote man met een goed schot als Roeland Schaftenaar? 
  • Een fysiek sterke speler als Jito Kok? 
  • Een atletische speler die fel is en zo energie kan toevoegen aan het spel als Bill Clark? 
En ... wat voor speler zoekt men voor de laatste plek? 
  • Een back-up power-forward? 
  • Een small-forward? 
  • Een center?
Indien men kiest voor een back-up power-forward wat voor type is dit dan? En hoeveel is de club bereid om voor hem te betalen? Opties: Bas Veenstra, Olaf Schaftenaar. 

Een small-forward? Gaat het dan om een speler met een (sterke) drive naar de basket? Een schutter? In hoeverre is de terugkeer van DeJuan Wright denkbaar? Of Bill Clark? Wat te denken van het contracteren van Worthy de Jong?

Een center? Schuift Drago Pasalic dan door naar de power-forward positie? Is Nicolas de Jong dan een optie? Of Thomas van der Mars?

Met spelers als Wright, Worthy de Jong, Clark gaat de ploeg nog meer 'small ball' spelen. Dat is modern en past denk ik ook wel bij de spelers én de speelstijl waar coach Erik Braal de voorkeur aan geeft.

Met spelers als Nicolas de Jong en Roeland Schaftenaar wordt het spel in mijn ogen trager. En zal men dichter bij de ring spelen. Als de tegenstander in staat is om een goede inside-outside game met een goede passing-game te spelen dan is men wellicht kwetsbaar (rotatie).

Een speler als Clayton Vette zit daar zo'n beetje tussen in. Dat geldt eveneens voor Thomas van der Mars. Of dat past bij de spelers die reeds gecontracteerd zijn? Ik ben vaak sceptisch als het gaat om een tussen-oplossing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten