Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 30 juni 2017

Bedankt!

Nederlands mannen A-team en de geschiedenis sinds 2010 volgens de Telegraaf.

Er wordt gesproken over financiële problemen en de poging om het EK 2017 te behalen. Volgens de krant was dat in 2014. Helaas, dat was al in 2012 het geval. Lees te koop nationaal basketbalteam (t.e.a.b.)  En basketbalteam twee jaar uit competitie.

Ondanks de tegenslagen wist het nationale mannen A-team zich in 2014 wél te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Iets wat de vrouwenploeg sinds 1989 niet meer gelukt is. En ... daar wordt ook vanaf 2012 nog (veel) geld ingestoken.

De vrouwen zouden meer kans maken op sportief succes. Ja, dit bleek.

De NBB liet de nationale mannenploeg vallen. De FEB (de DBL-ploegen) en andere geldschieters (later werd de stichting Nederlands mannenteam gevormd) beschikt over te weinig financiële middelen. Huidige budget € 300 000. En dat is een tekort van € 100 000. Geen rode cijfers, maar er is te weinig geld om het beoogde plan te realiseren. Nu is het te vaak zuinig aandoen.

Dat de pers onjuistheden bericht helpt niet. Basketball wordt op die manier slecht verkocht.

Als men binnen bepaalde organen (zoals de FEB vs de DBL-ploegen) dan ook nog eens ruzie met elkaar krijgt ... Juist van een sportmarketeer verwacht ik meer wijsheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten