Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 16 juni 2017

FEB bestuur afgetreden

Het bestuur van de FEB, dat de DBL leidt, is per direct afgetreden. Deze personen vormden het bestuur:
  • Marcel Verburg (Voorzitter) 
  • Henk Alkema (Penningmeester) 
  • Bert Kragtwijk (Technische Zaken) 
  • Ramses Braakman (Commerciële Zaken en Communicatie) 
  • Martien Jonker (Secretariaat en Competities)
Naar verluidt speelden er meerde zaken die tot deze beslissing hebben geleid maar ... een belangrijke reden was het "lekken" van de beslissing om het aantal buitenlanders te verruimen van 4 naar 5.

In de vergadering was afgesproken dat het bestuur van de FEB dit zou communiceren maar een bestuurder van een DBL-organisatie (Bob van Oosterhout (Den Bosch B.V.)) bracht het nieuws al eerder, en wel op negatieve wijze, naar buiten. Hoezo handelen in het belang van het Nederlandse basketball?

Met het aftreden van dit bestuur ligt op dit moment alles stil. Het FEB bestuur is van mening dat de DBL-organisaties de zaken nu maar zelf moeten gaan regelen. Wat hopelijk niet zal gaan gebeuren. De competitie moet worden georganiseerd door een onafhankelijke partij!

In het demissionaire bestuur zat o.a. Marcel Verburg van B.S. Leiden (voorzitter van de Leidse club). Zoiets is zeer onwenselijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten