Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 13 juni 2017

De Jong ones

Nicolas de Jong en Worthy de Jong hebben beiden hun contracten met hun Franse werkgevers beëindigd. Nicolas wil zijn geluk gaan beproeven bij in een ploeg die meedoet aan een Europese bekercompetitie. Worthy zal ook zo zijn wens hebben om zijn kunsten te kunnen etaleren maar zal vooral het plezier terug willen vinden.

Hoe groot is de kans dat zij voor een Nederlandse ploeg gaan spelen? En voor welke ploeg(en) is dat dan? Ik bespreek de 3 (meer zijn er mijns inziens niet) opties.
  1. B.S. Leiden maakt kans op Worthy. Hij zei tenminste ooit (althans zo herinner ik het mij) dat hij niet voor een andere Nederlandse club zou willen spelen. Leiden zag vorige week twee Nederlanders vertrekken (Thomas Koenis en Jan Driessen), zag de publieke belangstelling het voorbije seizoen opnieuw verder afnemen. 
  2. Den Bosch zal mogelijk, met het oog op het naderende einde van de carrière van Kees Akerboom, proberen om Worthy te contracteren. Zij spelen in het komende seizoen niet in een Europese bekercompetitie. De ambitie is er wél voor de toekomst. 
  3. Donar heeft nu 7 spelers. Eigenlijk is er behoefte aan twee power-forwards. Maar ... er lijkt mij ook nog wel ruimte voor een small-forward en een goede center. (Drago Pasalic kan als power-forward spelen?) Worthy de Jong is een goede speler. Als jij een speler van het kaliber W. de Jong kunt contracteren dan laat je die kans toch niet zo maar passeren? De Groningers willen in het nieuwe seizoen meedoen in de Champions League. Het afgelopen seizoen wisten Lance Jeter en Chase Fieler zichzelf te promoten bij andere clubs in Europa. Daarbij ... kiest Donar wellicht voor een rotatie van 12 goede spelers? Leent de club jonge Nederlanders uit aan Aris en houdt men deze jeugdspelers niet in de selectie als bankspelers?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten