Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 15 juni 2017

Licentievoorwaarden

Een van de licentievoorwaarden van de DBL is dat een club een team inschrijft voor de DBL én een team voor de DTL.

Afgelopen seizoen werd de u24 van Aris uit de DTL gehaald (notabene door de NBB en niet de FEB) vanwege slechte resultaten. Heel begrijpelijk en dus in mijn ogen terecht. De DTL is er weliswaar voor de ontwikkeling van jonge spelers maar als die jonge spelers van een ploeg niet het niveau hebben van hun leeftijdsgenoten dan hebben zij in die competitie niets te zoeken. Probeer dan eerst maar beter te worden middels training en het spelen van wedstrijden op een lager niveau. Er wordt daarover zo vaak gezegd: dan leer je niets, je moet weerstand opdoen. In principe waar maar je kunt ook op een lager niveau wél leren. Het hangt er maar vanaf hoe jouw methode, en dus leerproces, is. Welke doelen stel jij? Hoe wil jij die bepalen? (Zogenaamd methodisch handelen.) Hoe ziet het persoonlijk ontwikkelingsplan er uit?

Op twitter laat Gideon in een tweet weten dat hij vermoedt dat Aris voor het seizoen 2017/2018 geen u24 zal weten samen te stellen. Zou mij niet verbazen als dat waar is. Mijn conclusie: dan hoort Aris niet thuis in de DBL.

Beter is het dan om de focus op de DTL (ontwikkeling van spelers op de lange termijn) ten koste te laten gaan van een ploeg in de DBL. Voor de gehele DBL is dat ongunstig (en ik vind ook dat de DBL geen zwakke ploeg kan gebruiken!) maar voor Aris maakt het weinig verschil. Waarom zou Aris niet mogen spelen met een zwakke ploeg en mogen Weert, Apollo, Rotterdam en Leiden dat wel?

De FEB moet gewoon eindelijk eens optreden en de zwakke ploegen uit de DBL zetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten