Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 19 juni 2017

Binding

TBG Dragons (Nijmegen/Wijchen) laat hier haar mening weten.

Zij waren dus niet aanwezig op de vergadering. Nou ja, als het klopt dat zij anders niet hadden mogen stemmen, dan is dat ook niet erg. Toekijken is zo zinvol niet. Jij vindt vanzelf jouw plek in zo'n groep.

Het is goed als kinderen een band krijgen met eredivisiespelers, en zo besluiten om te gaan basketballen c.q. ambitieus zijn/blijven om zelf in de eredivisie te gaan spelen. Maar ... buitenlanders en spelers met dubbele paspoorten kunnen ook een voorbeeld zijn.

Het JD-camp (Dourisseau is genaturaliseerd tot Nederlander maar ook nog altijd Amerikaan) toonde kortgeleden dat Dourisseau een held is van de kinderen. Zij zien in hem een voorbeeld, zij willen ook spelen in het A-team van Donar. Meiden willen net als Rianne de Roos ook eredivisie spelen en ooit uitkomen in het Nederlands vrouwenteam. Dit JD-camp werd mede door Matthew Otten (TBG Dragons) georganiseerd!

Focus op talentontwikkeling is goed. Prima zelfs! Om de focus daar op te leggen heb je de bond (beperking buitenlanders) niet per sé nodig. Je moet dit als club in de eerste plaats zelf willen en doen.

En dan zou ik mij niet richten op het opleiden van zo veel NBA-spelers per ... maar eerst op het opleiden van goede trainers en coaches. Bied gemotiveerde ouders (en anderen) de mogelijkheid om een trainerscursus te gaan volgen.

Zoals men zelf zegt zijn er niet zo veel leden. Het is dan ook erg moeilijk om voldoende goede jonge spelers te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten