Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 2 juni 2017

Vergelijken

Leidse fans klagen op hun gastenboek over hun club. Nou is dat bepaald niks nieuws. Zij doen dit al een paar jaar. (Dit is de cultuur?)

Ongelijk hebben zij bepaald niet als je het mij vraagt!
 • tijdens het seizoen lijkt men niet bezig met het verlengen van contracten van de coach en/of Nederlandse spelers 
 • als voor hen het seizoen ten einde is dan is het stil als het gaat om de buitenlandse spelers 
 • aan het einde van het seizoen is het nog altijd onduidelijk of de coach zijn contract verlengt 
 • de speelzaal is een bouwval (de fans noemen het liefkozend "de schuur" maar dat is een belediging voor een schuur!) 
Als ik dan kijk naar de andere clubs in de DBL ... (en ook Leiden zelf nog even analyseer) 
 1. Donar: verlengde tijdens het seizoen de contracten met Erik Braal (coach; 3 seizoenen), Sean Cunningham (shooting-guard; 2 seizoenen), Jason Dourisseau (small-forward. aanvoerder; 2 seizoenen), Arvin Slagter (shooting-guard; 2 seizoenen) en Drago Pasalic (center/power-forward; 2 seizoenen). Aan het einde van het seizoen werd medegedeeld dat Lance Jeter en Chase Fieler naar alle waarschijnlijkheid niet terugkeren als spelers van Donar (interesse van andere clubs (allen buiten Nederland!)). Andrew (Drew) Smith zou kunnen terugkeren. Dit is afhankelijk van welke spelers worden aangetrokken als opvolgers van Jeter en Fieler. De club is nog in gesprek met Stefan Mladenovic, Tjoe de Paula en Bas Veenstra. Over de jeugdspelers (Tim Hoeve, Sjoerd Koopmans en Daan Marink wordt niets gezegd. Wel liet de club weten dat men bereid is om jeugdspelers uit te lenen aan Aris Leeuwarden (als deze club in de DBL blijft!). Aan het begin van deze week werd bekend gemaakt dat Aron Royé in het komende seizoen weer gaat spelen voor de club. Hij heeft een tweejarig contract (dus tot en met 2019/2020) getekend. Martin de Vries (technisch manager) is een man met verstand van zaken. Hij zorgt er, in overleg met de coach (heden ten dage is dat Erik Braal), voor dat er een ploeg wordt samengesteld die tijdens het seizoen uitgroeit tot een sterk team. 
 2. Landstede: (nog) geen nieuws als het gaat om de spelers (ik ga er vanuit dat Herman van den Belt ook in het komende siezoen de coach is). Volgens een gerucht zou B.S. Leiden (al enige tijd) in gesprek zijn met Clayton Vette. De Leidenaren willen hem contracteren als vervanger van Leigh Enobakhare. :) Maar dan toch wél als starter!?! Als ik hoor dat de club geen betere speler kon contracteren dan Daviyon Draper wegens gebrek aan budget, dan vraag ik mij ten zeerste af hoe zij een speler van het kaliber Vette denken te kunnen betalen. (Vette was in de finale tegen Donar de enige speler die een voldoende haalde. 1 op 1 won hij het niet van Pasalic/Smith/Fieler (afhankelijk van zijn positie) maar hij werd ook niet weggespeeld. Hij was het slachtoffer van spelen in een zwakke ploeg.) Adriaan van Bergen is de manager. Hij (ex-coach) snapt het spel goed. Weet wat een ploeg nodig heeft, en wat spelers dus moeten kunnen. 
 3. Leiden: naast wat ik eerder al aangaf het volgende. De club mist een technisch manager met verstand van basketball! Het kan best rendabel zijn om tijdens het seizoen Amerikanen te contracteren (heeft Donar in het seizoen 2014/2015 ook gedaan) maar ... dan zorg jij er wél voor dat je begint met 2 Amerikanen én een groep behoorlijke Nederlanders. Dit lukt Leiden niet. 
 4. Den Bosch: (zie artikels 'Thanks Yanks' en 'New Ho') Een nieuwe coach, nog geen duidelijkheid over de spelers (begrijpelijk). Jos Frederiks is een technisch directeur met verstand van basketball. Het was geen doen om de tegenvallende Amerikanen ook nog eens weg te sturen tijdens het afgelopen seizoen. 
 5. Rotterdam: Gertjan van der Linden is een man die verstand heeft van basketball. De club "krijgt" een ruimer budget. In mijn ogen is Salomon geen goede trainer/coach maar dat is lastig te beoordelen op basis van wedstrijden (waarbij ik eerlijk gezegd ook nog eens kijk naar het spel en niet let op zijn coaching). Michael Kok heeft zijn contract verlengd. Kasper Averink heeft de overstap gemaakt van BS Weert naar Rotterdam basketball college. 
 6. Apollo Amsterdam: een talentvolle coach (Faydherbe en assistent Van Paassen). Hoe bekwaam de technisch manager is weet ik niet. Een ex-speler is niet altijd een goede manager. De club zag Aron Royé terugkeren naar Donar. 
 7. Aris Leeuwarden: het is onzeker of de club volgend seizoen meedoet in de DBL. Als dat het geval is dan kan de club wellicht gebruik maken van jonge spelers van Donar (huurlingen). 
 8. BS Weert: ambitieus. De coach (Radenko Varagic) is fanatiek. Het budget groeit? Wel raakte de club Kasper Averink na 1 seizoen kwijt. Hij heeft de overstap gemaakt naar Rotterdam basketball college. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten