Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 10 juni 2017

Jason "JD" Dourisseau basketballcamp dag 1

Vandaag, zaterdag 10 Juni, de 1e dag van het JD basketballcamp. Het is de 1e jaargang. Gewoonlijk hebben dit soort evenementen de tijd nodig om te groeien, zich te ontwikkelen. Waarschijnlijk zal ook het JD camp zich de komende paar jaar verbeteren.

Toch zeg ik nu: dit was al heel goed! De kinderen hadden het zichtbaar enorm naar hun zin. De coaches zorgden voor prima begeleiding. Matthew Otten en Vincent van Sliedregt waren gepassioneerd en komisch.

Jason is, zoals ik hem ken als speler van Donar, een rustige betrouwbare factor. Gedreven als coach in de finale, duidelijk in zijn uitleg (het maken van 'slides' als je verdedigt, schottechniek bij een schietoefening).

Na een uitgebreide warming-up (geen overbodig luxe als je 's ochtends al om 9:00 uur begint) werden de kinderen verdeeld in 6 groepen en werden er diverse oefeningen gedaan:
 • speedladder 
 • techniek (met ballon, tennisbal en basketball) 
 • lichaamsbeheersing (met een grote "kantoorbal") 
 • passing 
 • schieten (met gebruik van videobeelden) 
 • schieten 
Daarna werden er partijtjes gespeeld. Tussendoor was er nog een 'fopspel' (Er werd gedaan alsof jij de bal toegespeeld kreeg. Als jij jouw handen liet zien om te vangen maar de bal werd NIET gegooid dan was jij af. Als de bal wél werd gegooid maar jij ving hem niet was jij óók af.)

Ook was er het 'stuit en klap' spel. Als de bal stuiterde moest jij klappen. Maar ... als jij klapte als de bal niet stuiterde dan was jij af.

De kinderen waren heerlijk fanatiek. Vincent (van Sliedregt) en Matthew (Otten) wisten de kinderen, waar nodig, te enthousiasmeren. Daar hoefden zij weinig moeite voor te doen. Alle kinderen waren dol enthousiast.

Aan het einde van de dag mochten de kinderen op de foto met de kampioensbeker (voorzien van netje) en konden zij een handtekening krijgen van hun held. (Daar heb ik ook even gebruik van gemaakt zoals je ziet.)

De meeste kinderen wonen in de buurt van Hoogezand en Groningen maar, er zijn ook deelnemers uit Culemborg en Nijmegen.

Morgen, zondag 11 Juni, de 2e dag. Bonus; de cheerleaders van het Legacy dance team komen langs!

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je de fotograaf niet even noemt, is toch het minste wat je kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen