Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 1 juni 2017

Nieuwe soldaten

De volgende slag vindt ergens eind september / begin oktober plaats: de supercup. Nu al moet het leger gevormd worden. Welke SEALs gaan er strijden?

Een opsomming van de verschillende functies en de soldaten die reeds zijn gerekruteerd.
 • guard/forward = 
 • forward/center = 
 • small-forward = 
 • center = 
 • power-forward = 
 • shooting-guard = Sean Cunningham 
 • point-guard = Aron Royé
 • Small-Forward = Jason Dourisseau 
 • Center = Drago Pasalic 
 • Power-Forward = 
 • Shooting-Guard = Arvin Slagter 
 • Point-Guard = 
De club is nog in gesprek met Stefan Mladenovic (guard/forward), Bas Veenstra (forward/center) en Tjoe de Paula (guard/forward).

De club kijkt rond naar opvolgers van Lance Jeter (Point-Guard) en Chase Fieler (Power-Forward).

Opties?

Point-Guard:
 1. Charlon Kloof (27 jaar, 191 cm, 88 kg); Nederlander, starter in het nationale mannen A-team, werd dit seizoen met MZT Skopje kampioen van Macedonië. Hij werd verkozen tot MVP. Zijn ploeg kwam dit seizoen uit in drie competities: Macedonische competitie, Adriatische Liga en Eurocup (ULEB). 
 2. Danny Gibson (33 jaar, 178 cm, 79 kg); Amerikaan. Was dit seizoen speler van Lukoil acadmic (Donar speelde tegen hem in de tweede ronde van het Europe cuptoernooi) en werd met deze ploeg kampioen van Bulgarije én werd verkozen tot MVP. Kent Nederland omdat hij in het seizoen 2009/2010 speler was van B.S. Leiden. 
 3. Leon Williams (wordt in juli 26 jaar, zijn lengte is 189 cm, 81 kg); Nederlander, back-up (achter Charlon Kloof) in het nationale mannen A-team, back-up point-guard van zijn ploeg BG Göttingen. De ploeg werd dit seizoen 11e (van 17 ploegen) in de 'Bundesliga'. De hoogste divisie van Duitsland. 
 4. Torey Thomas (32 jaar, 180 cm, 84 kg); Amerikaan. Speelde dit seizoen voor meerdere clubs te weten MZT Skopje (back-up achter Charlon Kloof) en AEK Larnaca (was daar uiteindelijk starter?) Kreeg bij Larnaca gezelschap van La'Shard Anderson (die overkwam van Rotterdam). AEK werd in de 1e ronde van het Europe cuptoernooi 3e in haar poule. Was dit seizoen de nummer 2 van de Cypriotische competitie. Thomas speelde in het seizoen 2008/2009 voor Donar en in het seizoen 2009/2010 voor Magixx (Nijmegen). Was van 2011 - 2016 wel succesvol. 
Power-Forward:
 1. Roeland Schaftenaar (wordt in juli 29 jaar, lengte 211 cm, 109 kg); Nederlander (starter nationale A-team). Speler van Reythmo Aegan de nummer 6 van de Griekse competitie. Is de oudere broer van Olaf Schaftenaar (forward van Landstede basketbal Zwolle). 
 2. Thomas van der Mars (26 jaar, 208 cm, 107 kg); Nederlander (speler nationale A-team). Speelde dit seizoen voor Rapla in Estland. Verloren de finale van de play-offs. Van der Mars werd verkozen voor het 1e all-star team, het team van beste buitenlandse spelers en tot beste center(!) van de competitie. (Zijn komst zou betekenen dat Pasalic als power-forward gaat spelen?)
 3. Jito Kok (23 jaar, 206 cm, 105 kg); Nederlander. Center/Power-Forward. Speler van het nationale A-team. Speelde ook bij Rapla in Estland. Als power-forward. 
 4. Clayton Vette; Amerikaan. Was in het seizoen 2016/2017 speler van Landstede Zwolle. Ook inzetbaar als center.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten