Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 29 juni 2017

Forward

Martin de Vries (technisch manager) liet in het Dagblad van het Noorden optekenen dat de club (voor de 2 plekken die nog beschikbaar zijn) op zoek is naar een opvolger van Chase Fieler (power-forward) én een forward.

Dan denk ik dat men op zoek is naar twee forwards: een 4/5 (dus een power-forward/center) en een 3/4 (small-forward/power-forward).

Power-forward/center: (een type) Clayton Vette. Het gaat dan om een speler met een lengte van minimaal 200cm. Een speler die zowel onder de borden áls op de perimeter gevaarlijk is. Het was afgelopen seizoen een nuttig wapen dat zowel Pasalic als Fieler in staat zijn om lay-ups (bijvoorbeeld na een 'backdoor pass') én driepunters te maken. Zo'n forward/center zal niet alleen groot moeten zijn maar ook beweeglijk, atletisch.

Small-forward/power-forward: (type) Tyson Hinz? Een (relatief grote) schutter, een TEAMspeler, iemand die zeker niet te beroerd is om vuil werk op te knappen. Een speler die zowel verdedigend als aanvallend dreigend is. Andere opties: (type) Bill Clark (rebounding!, speler die voor pit zorgt) (type) J.T. Yoho (een echte schutter) of (type) DeJuan Wright (penetratie naar de ring, atletisch, behendige dribbelaar, maar geen power-forward meer een 3/2: small-forward/shooting-guard).

Als het gaat om de pure forward, maar wellicht wél bruikbaar op verschillende manier, verschillende posities, is dit mijn "voorkeur":
  1. Bill CLARK 
  2. Tyson HINZ 
  3. DeJuan WRIGHT 
  4. J.T. YOHO
Hinz krijgt de voorkeur boven Wright omdat de ploeg inside-outside in balans moet zijn. De rest van de selectie bestaat voor het grootste deel uit spelers die 'outside' spelen. Met een 3/4 kan een 4/5 zich, indien nodig, richten op de center-positie.

Yoho, die weliswaar ook als '4' kan spelen, is een echte schutter (wat de ploeg zeker kan gebruiken) maar niet ontbeert als een speler als hij niet komt. Curry, Royé, Slagter, Dourisseau, Cunningham kunnen allen schieten. Mijns inziens is hij defensief wat kwetsbaar.

Wright is vooral aanvallend zeer gevaarlijk. Toch is hij met zijn beweeglijkheid en snelle handjes ook verdedigend nuttig. Verder is hij een heel ander type speler dan Jason Dourisseau. (Zij hebben bij Donar nooit samen gespeeld aangezien Dourisseau in Duitsland speelde toen Wright speler was van Donar.) En dat is wel prettig. Niet te veel dezelfde type spelers.

Clark is als type speler enigszins vergelijkbaar met Dourisseau. Qua persoonlijkheid is hij wel verschillend. Clark is (in mijn beleving) wat extraverter. Hij is bekend (speelde voor Donar in het seizoen 2014/2015). Is een vriend van Cunningham. Iets wat zeker bijdraagt aan de chemie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten