Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 28 juni 2017

Geen spelers, geen ploegen

Het is nu eind juni en de meerderheid van de ploegen heeft nog onvoldoende spelers om te kunnen spelen (minimaal 5 spelers). Zie hier een overzicht.

  1. Apollo (Amsterdam) = 0 
  2. Aris (Leeuwarden) = 0 (3 namen worden genoemd maar dat is nog niet zeker) 
  3. Basketballacademie Limburg (voorheen BS Weert) = 2 (3 namen worden genoemd, de namen van de 2 spelers die met zekerheid worden genoemd in het overzicht hebben beiden doorlopende contracten?) 
  4. B.S. Leiden = 3 
  5. Rotterdam basketball = 4 

Op dit moment 3! ploegen met voldoende spelers. Echter, de kwaliteit van die selecties ...

  • Den Bosch: Bouwknecht, Wessels, Akerboom en Oudendag zijn eredivisiewaardig. Maar dat geldt niet voor De Vries en Van den Elzen. De Pagter is nog niet gecontracteerd. 
  • Landstede (Zwolle): Nigel van Oostrum en Mike Schilder zijn eredivisiewaardig. Iets wat nog niet geldt voor Keime Helfrich, Freek Vos, Elay Wirjo en Lenno Witteveen. 
Vreemd is het beslist niet! Er zijn in Nederland te weinig eredivisiewaardige spelers. Zoals ik hier al schreef "er zijn slechts 28 spelers eredivisiewaardig. En, dat is waarschijnlijk nog te complimenteus. 

Waarom bepaalde ploegen nog niet meer namen bekend maken? Ik vermoed een kwestie van beleid, geld en gebrek aan enthousiasme bij spelers. De DBL heeft weinig te bieden. Het spelen van Europees basketball is voor veel spelers én ook clubs te hoog gegrepen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten