Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 14 juni 2017

Roosters

Het is medio juni en de meeste DBL-clubs publiceren weinig nieuws over hun ploegen voor het nieuwe seizoen.

Dat is niet zo vreemd. 8 ploegen maar niet meer dan 20 goede Nederlanders. (Als het er geen 10 zijn.)

Apollo: is er wel een speler met een contract voor het nieuwe seizoen? Aron Royé is daar vertrokken. Zelfs daar deed de club geen mededeling over.

Aris (Leeuwarden): maakte recent (11 Juni) bekend zich ook voor het nieuwe seizoen te hebben ingeschreven. Ondanks dat het nog geld tekort komt. Wil binnenkort namen van spelers (en coach) bekend maken.

BS Weert: is er een speler met een doorlopend contract? Kasper Averink maakte de overstap naar Rotterdam. Hierover deed de Weertse club geen mededeling.

B.S. Leiden: Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn hebben alle drie doorlopende contracten. Inmiddels is bekend dat Paul Vervaeck zijn contract met 1 seizoen heeft verlengd. De coach voor het nieuwe seizoen is dus bekend. Jan Driessen is weg (naar Lokomotief Rijswijk) en Thomas Koenis is teruggekeerd bij Donar (Groningen). Verder nog geen berichten. Dat vinden de Leidse fans niet vreemd. Het is nog geen september verzuchten zij.

Donar: heeft de selectie bijna compleet. Nog 2 spelers. Waaronder de opvolger van Chase Fieler. Inmiddels vastgelegd: Erik Braal (coach, 3 seizoenen), Sean Cuningham (shooting-guard, 2 seizoenen), Jason Dourisseau (small-forward, aanvoerder, 2 seizoenen), Arvin Slagter (shooting-guard, 2 seizoenen), Drago Pasalic (center, 2 seizoenen), Aron Royé (point-guard, 2 seizoenen), Brandyn Curry (point-guard, 1 seizoen), Thomas Koenis (center, 3 seizoenen), Tim Hoeve (point-guard, 1 seizoen), Sjoerd Koopmans (small-forward, 1 seizoen), Daan Maring (power-forward/center, 1 seizoen).

Den Bosch: maakte de afgelopen weken bekend dat ...
 • Silvano Poropat hun nieuwe coach is (contract getekend voor 2 seizoenen)
 • Maarten Bouwknecht zijn contract is open gebroken en hij nu tot en met het seizoen 2018/2019 blijft 
 • Kees Akerboom zijn contract heeft verlengd met 1 seizoen 
 • Stefan Wessels zijn contract heeft verlengd met 2 seizoenen 
Rotterdam: heeft de volgende spelers gecontracteerd ...
 1. Michael Kok (1 seizoen)
 2. Kasper Averink (1 seizoen) 
 3. Coen Stolk (1 seizoen) 
Armand Salomon (coach) had blijkbaar een doorlopend contract.

Landstede (Zwolle): geen mededeling. Op Twitter een bericht van Gideon van der Hijden dat Juwann James daar gaat spelen. Maar de Zwolse club heeft daar zelf nog helemaal niets over gezegd.

Kijkend naar welke goede Nederlandse spelers er zijn (sommigen liggen dus al vast)
 1. Kees Akerboom 
 2. Maarten Bouwknecht 
 3. Sean Cunningham 
 4. Jason Dourisseau 
 5. Dexter Hope
 6. Dimeo van der Horst 
 7. Rogier Jansen
 8. Mohamed Kherrazi
 9. Thomas Koenis
 10. Stefan Mladenovic
 11. Nigel van Oostrum
 12. Craig Osaikhwuwuomwan 
 13. Nick Oudendag
 14. Sergio de Randamie
 15. Aron Royé 
 16. Olaf Schaftenaar 
 17. Arvin Slagter 
 18. Jessey Voorn 
Dan is er weinig over. Ik kan dan ook niet anders zeggen dat er te veel DBL-ploegen zijn. Ook als het maximum aantal buitenlanders wordt verhoogd van 4 naar 5.

Kasper Averink, Michael Kok, Ralf de Pagter, Rens van Ravenstein, Max van Schaik, Mike Schilder, Coen Stolk, Ties Theeuwkens, Bas Veenstra en Jeroen van Vugt zijn eredivisiewaardig. En daar houdt het dan mee op.

28 spelers, 8 ploegen. Terwijl jij als coach toch zeker 10 spelers in jouw ploeg wilt hebben. Natuurlijk kun jij kiezen voor mindere spelers. Als wij echter de eredivisie in leven willen houden dan moeten wij het kaf van het koren scheiden. Spelers van de b-garnituur (of nog slechter) in de competitie houden is de doodsteek voor het Nederlandse basketball!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten